attila-top-banner-utolso

14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

Az ősi magyar mitológiát két ikonikus alak, a turulmadár és a csodaszarvas fonja át. Ezek a mitikus lények nem csupán meséink és mondáink hősei, hanem az évezredek során átívelő történeteikkel a magyarság olyan jelképeivé váltak, melyek mélyen gyökereznek kultúránkban és hitvilágunkban. Nemzeti identitásunk kialakulásához őseink lovaséletmódja, hazánk semmihez sem fogható tájai, nyelvünk, uralkodóink és nemzeti kiválóságaink is nagymértékben hozzájárultak.

turulA turulmadár a magyar eredetmondák egyik legfontosabb alakja, az égi hatalom és az uralkodói fensőbbség megtestesítője. Megkérdőjelezhetetlen a turulmadár központi szerepe a magyar mondavilágban, ugyanis ikonikus alakja, például a honfoglalás legendájának és az Árpád-ház eredetéről szóló Emese álma mondának is. E varázslatos lény az eredetmondáink legendás állata, mely a múltat, az identitást és a közösségi összetartozást testesíti meg, valamint az Árpád-ház uralkodóinak totem állataként is ismerjük. A magyar mondák és legendák másik különleges alakja a csodaszarvas, mely szintén fontos szerepet tölt be a népi hagyományainkban. A Csodaszarvas mondájában összekapcsolódnak az ősi magyar hitvilágok különböző aspektusai, megtestesítve ezzel a magyarok eredethagyományának egységét és gazdagságát.

Kulturális örökségünk részét képezi ősi elődjeink lovas életmódja is, mely a vérünkben csörgedezik.

A nomád pásztorélet, a hosszú vándorlások és a honfoglalás utáni lovas életmód mind hozzájárultak ahhoz, hogy a magyarok lovas nemzetté váljanak. A lovas huszár, mint igazi hungarikum, a mai napig a hagyományőrzés és a hazafias büszkeség jelképe, valamint a magyarság egyik ikonikus alakja. Ugyanis a huszár fogalma már a kezdetektől összefonódik a hűséggel és a mindhalálig tartó hazaszeretettel, mely a hosszú évek folyamán sem vesztett ragyogásából.

szentibazilikaNemzeti gyökereink nem csak a mondákban és őseink lovaséletmódjában vannak jelen, hanem a hosszú évszázazok alatt kialakult hagyományainkban is, melyekhez a magyar bor és búza is szorosan hozzátartozik, akárcsak hazánk nemzeti arculatához. A borkultúra védelme és népszerűsítése elfeledhetetlen része az évszázadok óta virágzó magyar életérzésnek.

Míg a búza az új kenyér és Szent István, első királyunk ünnepével fonódik össze, keresztény jelképeink egyikeként emelve ki a hagyományaink és hitünk fontosságát.

Ezek az ősi szimbólumok és hagyományok továbbra is a magyar kultúra és identitás elfeledhetetlen részei, melyek emlékeztetnek bennünket az őseink bölcsességére és hazánk kiválóságaira. Petőfi Sándor, nemzetünk egyik legnagyobb költője a Magyar vagyok című költeményében megfogalmazta a mindannyiunkat büszkeséggel töltő érzést.

„Magyar vagyok. Legszebb ország hazám”

Büszkén ajánljuk figyelmébe a csodás hazánk tiszteletére kibocsátott új Hungaria emlékérmet, amely 1 uncia tömör színtiszta ezüstbe foglalva, a legkiválóbb verdei minőségben örökíti meg nemzeti identitásunk motívumait!

Bevezető ajánlatunk keretében korlátozott ideig 15 000 Ft-tal kedvezőbb áron, rendelheti meg a színezüst emlékérmet! Adja le rendelését a szigorúan limitált példányszámban elérhető kibocsátásra egyszerűen és gyorsan ITT!

Hivatalos forgalmazói logók