Magyar Éremkibocsátó Kft. - A Tartós béke 75 éve
Bizonyára Önnek is ismerősen csengenek a „Tartós béke” szavak. A II. világháború lezárását követő időszakot nevezzük így, melynek idén 75. évfordulóját ünnepli a világ. ismerje meg kialakulásának körülményeit cikkünkből!

Július 4-én ünnepli a világ az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb nemzeti ünnepét, a Függetlenség napját. 1776-ban ezen a napon hirdették ki a Thomas Jefferson nevéhez fűződő függetlenségi nyilatkozatot, melyben az ország kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától. De mégis ki volt Jefferson? Ismerje meg őt, valamint az ünnep történetét...

Magyar Éremkibocsátó Kft. - A Földközi-tenger kereskedelmi pénzérméje 2300 évvel ezelőttről
Kevesen tudják, hogy maga a numizmatika (éremtan) szó is görög eredetű, az ókori nomisma szóból ered, melynek jelentése pénzérme. Hogy e tudomány elnevezését is a görögöknek köszönhetjük, az nem véletlen, hiszen a pénzérméket az ókori görög társadalomban már széles körben használták. Ismerje meg közelebbről az ógörög pénzverést cikkünkből!

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Premier: Méltányosan bányászott arannyal bevont Összetartozás érem
A holnapi naptól a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában elérhető lesz az Összetartozás névre keresztelt emlékérem, amely több okból is különleges mérföldkő Társaságunk történetében. Olvasson tovább és ismerje meg, miben rejlik rendkívülisége!

2020. június 4-én a Trianoni események 100. évfordulója alkalmából Társaságunk különleges módot választott, hogy lerója tiszteletét a nemzeti összetartozás eszméje előtt. Az emlékezésen túl rendkívüli jelentőségű nap volt ez Társaságunk számára: a tervezett menetrend szerint sikeresen lezajlott fennállásunk legelső Struck on the day, azaz egy...

Magyar Éremkibocsátó Kft. - 100 éve született II. János Pál, az „utazó pápa”
Idén jelentős évfordulót ünnepel a keresztény katolikus világ: kereken 100 éve, 1920. május 18-án látta meg a napvilágot Karol Wojtyła, aki később II. János Pál pápaként vonult be a történelmünkbe. Ismerje meg cikkünkből kalandos életútját és múlhatatlan hagyatékát!