14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

A Samlerhuset Csoport a világ egyik legnagyobb érme-, emlékérme-, bélyeg- és egyéb gyűjthető tárgyak kereskedése és 1994 óta nyújt gyűjtői élményeket a norvég népnek.

A SamlerhusetCsoport tagjaként a Magyar Éremkibocsátó Kft. célja, hogy gyűjtői örömöt okozzon azáltal, hogy fontos történeteket elevenít meg vonzó, tartós tárgyak révén, amelyek fontos nemzeti és nemzetközi eseményekről mesélnek. Ha Ön a Samlerhuset ügyfele, részese ennek a gyűjtői élménynek és annak az örömnek, amit az érmék, érmek, bélyegek és papírpénzek gyűjtése jelent.

Az érme, érem, bélyeg és papírpénz gyűjtés jó lehetőség a történelem iránt érdeklődők számára. A Samlerhuset többet ajánl, mint egyszerű gyűjthető tárgyakat, egy összetett termék és szolgáltatás csomagot, amely nagyobb élmény jelent ügyfeleink számára. Ebben megtalálható többek között:

Biztonság, minőség, garancia és szolgáltatás

  • 14 napos pénz-visszafizetési garancia.
  • Minden hibás vagy hiányos terméket kicserélünk.
  • Eredetiség garancia – minden érme és érem eredetiségét szakértők biztosítják és mi garantáljuk ezek valódiságát.
  • Nincs hűségidő –Ön bármikor abbahagyhatja a gyűjtést, vagy csak azokat a küldeményeket tartja meg, amelyeket szeretné .
  • Ügyfélszolgálat: Ha bármi kérdése merülne fel kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálati Irodánkkal a következő telefonszámon: 06 80 888 889 (hétfőtől csütörtökig 9.00 és 17.00 között, pénteken pedig 9.00 és 15.00 között). Vagy az info@eremkibocsato.hu email címen.

Szakértői dokumentáció, bemutatás és történelmi anyagok

A Magyar Éremkibocsátó Kft. minden termékéhez dokumentációt mellékelünk, amely garantálja a tárgyak eredetiségét és részleteket mutat be azzal kapcsolatosan.  Az érméket, érmeket, bélyegeket vagy papírpénzeket történelmi összefüggésbe helyezzük, valamint történelmi anyagot is csatolunk, amit az adott terület szakértői írnak egymással történő együttműködés segítségével. Minden tárgyat minőségileg ellenőrzünk és díszdobozban, tartóban vagy más módon prezentáljuk. Kimerítő dokumentáció, bemutatás és történelmi anyagok kíséretében.

Beszerzések

A Magyar Éremkibocsátó Kft. jó beszerzési lehetőségekkel rendelkezik, és fokozottan van jelen olyan helyeken, ahol az érdekes tárgyakat forgalomba hozzák világszerte. A Magyar Éremkibocsátó Kft. hivatalos forgalmazója a világ több nagy pénzverdéjének beleértve a Norvég Pénzverdét. A Samlerhuset világszerte részt vesz aukciókon és rendszeres kapcsolatban van érme- és éremárusokkal. A Samlerhuset csoport nagy mennyiségben felvásárol érdekes tárgyakat és mindenekelőtt gyűjtői számára teszi elérhetővé. Időnként egyes ügyfeleink számára felajánlunk tárgyakat, amelyek rendkívül nehezen hozzáférhetők. 

Mi a különbség az érme és az érem között?

Amikor az érmék és érmek áráról és értékéről beszélünk, szokás szerint különbséget teszünk a kettő között. Fontos különbségek vannak az érmék és az érmek között. 

Az érme fizetőeszköz, amely egy bizonyos névértéknek felel meg. Magyarországon csak a Magyar Nemzeti Bank adhat ki érméket, beleértve az emlékérméket is.

Az emlékérmék fontos kulturális, történelmi vagy nemzeti eseményekre készülnek és szimbolikus névértékük van. Az emlékérméket drágábban árulják, mint névértékük, de megmarad a névértékük, és használhatók fizetőeszközként. Az emlékérméket a forgalomban lévő érmékkel ellentétben általában nemesfémből (ezüst vagy arany) nyomják, legjobb minőségben és mintája illik ahhoz az eseményhez, amely alkalomból nyomták. Mondhatnánk azt, hogy az emlékérme egy ünnepi ruhába öltöztetett érme.

Az emlékérmeket bizonyos emberek és/vagy események tiszteletére vagy emlékére nyomják és nincs névértékük. Az érem tehát nem érvényes fizetőeszköz, hanem egy emlék egy személyről vagy egy eseményről. Az éremgyűjtők gyakran azért gyűjtenek érmeket, mert érdeklődnek az adott téma iránt, vagy hogy a birtokukban legyen egy kis műtárgy, ahogyan az érmekről gyakran beszélnek. A Magyar Éremkibocsátó Kft. éremgyűjteményei kimerítő kiegészítő anyagokat és információkat tartalmaznak, mely által a gyűjtemény egy fontos történelmi művé válik. Az éremkibocsátás és az éremgyűjtés több száz éves magyar hagyomány.

Az érmék és érmek gyűjtése mint hobbi

A Magyar Éremkibocsátó Kft. olyan gyűjtők számára árul tárgyakat, akiknek a gyűjtés örömet szerez. A Samlerhuset nem befektetési célból árulja tárgyait. A Samlerhuset nem garantálja, hogy a megvásárolt tárgyak értéke növekedni fog. Azt sem garantáljuk, hogy a tárgyak megőrzik értéküket, vagy hogy eladhatók használtan ugyanazon az áron, amin beszerezték. A tárgyak, amiket a Samlerhuset árul korunk nemzeti és nemzetközi történelmének tartós emlékei, és mi igyekszünk gyűjtőink számára komoly élményt nyújtani a tárgyak mellé adott részletes dokumentációval.

A Samlerhuset évek óta bocsát ki éremsorozatokat, ezek minőségi tárgyak részletes dokumentációval. Egy teljes éremgyűjtemény szép történelmi mű.

Mi határozza meg egy numizmatikai cikk eladási árát?

Minden áru piaci értékét meghatározza a kereslet és a kínálat. A kínálat az, hogy mennyire hozzáférhető egy áru, a kereslet, hogy hányan szeretnék megvenni, vagy van szükségük arra az árura. Ezért természetes, hogy amikor nagyobb a kereslet, és egy áruból hiány merül fel, az ára is növekszik.

Két tényező határozza meg egy gyűjteményhez tartozó tárgy piaci értékét: a gyűjtői élmény és a kereslet (hozzáférhetőség).

Érmék és érmek gyűjtése során természetesen különbséget teszünk a modern kiadványok és régebbi kiadványok között amikor meghatározzuk azoknak az árát. A régebbiek csak használtáruként kaphatók. 

Régi, történelmi érmék

Az eredeti érmék esetében általában nem változik a hozzáférési lehetőség, hacsak nem jelennek meg nagyobb cégek a piacon. Az idők során sok eredeti érme elveszett, és ezek nem nyomhatók újra. Az érme példányszáma az, amit eredetileg nyomtak, de beolvasztás vagy vesztés előfordul a régi eredeti érmék esetén. Szent István ezüst dénárjából, a Lancea Regisből például mindössze egyetlen ismert példány létezik, amely a Nemzeti Múzeum tulajdonát képezi, pedig korának a legelterjedtebb fizetőeszköze volt.

Az ilyen régi érmék ára a hozzáférhetőségen és a keresleten alapul. A minőség szintén fontos szerepet játszik az ár meghatározásánál. 

Modern érmék

Az új kiadványok eladási ára és az árrés a pénzverde vagy a nemzeti bank által meghatározott ártól függ. Hagyományosan az új emlékérmék eladási ára a névérték feletti ár.

Érmek

Az érmek gyűjtése révén az ember kiélheti a történelem vagy egy bizonyos téma iránti érdeklődését. A Magyar Éremkibocsátó Kft. különböző gyűjteményeihez kimerítő történelmi dokumentáció tartozik, amelyet szakértők írtak más a témához kifejezetten értő szakértőkkel együttműködve. Minden küldemény egy kis történelmi mű, mely részletesen illusztrálja az érem témáját. Az érmek gyakran szép, művészi alkotások, és azok gyűjtik, akiket érdekel az érem motívumának vagy témájának története. Egy éremgyűjtemény létrehozása mögött komoly munka van úgy a kinézetére, minőségbiztosítására és szakmai dokumentációjára vonatkozóan, melyből a kibocsátó, partnerei és a Magyar Éremkibocsátó Kft. is kivette a maga részét.

Az érmék és az érmek különböző minőségben érkeznek. Új kiadványok esetén gyakori a tükörveret vagy tükörfényes minőség. A Magyar Éremkibocsátó Kft. régebbi érmegyűjteményei jó minőségűek, hacsak nem jelölünk valami mást. A jó minőség azt jelenti, hogy az érme forgalomban volt és természetesen meglátszik rajta az idő foga, de a fő részletek egyértelműek és az érme teljesen beazonosítható. A Samlerhuset mindig törekedni fog arra, hogy a hozzáférhető érméket a legjobb minőségben szállítsa.

Egy nemesfémből készült tárgy értékét mindig az alapfém értéke (beolvasztási érték) fogja meghatározni. A legtöbb esetben a fém értéke mellékes a gyűjtési értékhez és a piaci értékhez képest.

A Magyar Éremkibocsátó Kft. korrekt piaci árakat határoz meg, mely a tárgyakkal kapcsolatos teljes élményen és az egyéni gyűjtő számára nyújtott értéken alapul. A gyűjtők más motivációból és más élmények miatt gyűjtenek tárgyakat, és ez határozza meg a keresletet és a tárgyak árát. A Magyar Éremkibocsátó Kft. igyekszik gyűjtői számára minél jobb gyűjtői élményt és teljes értéket nyújtani. A Magyar Éremkibocsátó Kft. különböző gyűjteményeihez részletes történelmi dokumentáció tartozik, melyet szakértők írnak szakértőkkel együttműködve. Egy teljes gyűjtemény a Magyar Éremkibocsátó Kft.-től egy átfogó történelmi mű, mely érdekesen és mélyrehatóan illusztrálja a gyűjtemény témáját, és amelyben az érme vagy az érem csak része a teljes csomagnak. Egyes gyűjtemények olyan történelmi művek, amelyek azelőtt még soha nem jelentek meg.

Hivatalos forgalmazói logók