attila-top-banner-utolso

14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

Lehet, hogy Önben egy gyűjtő szunnyad? Lehet, hogy már van egy érméje vagy érme és arra gondol, hogy bővíthetné gyűjteményét? Ebben az esetben reméljük, hogy ez az áttekintés jó tanácsokkal szolgál és ihletet ad az ébredő gyűjtőléleknek!

Az érme- és éremgyűjtés elterjedt hobbi, mely átível határokon és generációkon. Eredetileg királyok és nemesek hobbija volt, de manapság egyre több otthonban van valamilyen fajta gyűjtemény. Van, aki azután kezd el gyűjteni, miután megörökölt egy gyűjteményt a szüleitől vagy nagyszüleitől, mások többé-kevésbé véletlenül kezdenek el gyűjteni, miután nagyon megtetszett nekik egy tárgy, ami egy különleges témához vagy történéshez kötődik. Függetlenül attól, hogy az Ön gyűjteménye hogyan ölt formát, hamarosan rájön, hogy egy gyűjtemény különleges lehetőség, hogy emlékezzünk fontos emberekre és eseményekre. Egy érme vagy egy érem egy kézzelfogható és tartós emlék, amely fontos történeteket mesél arról az időről, amikor kiadták, vagy arról az eseményről, amelynek alkalmából megjelent.

Sokféle mód van arra, hogy bővítsük gyűjteményünket. Vannak, akik szívesen utaznak árverésekre és érmekereskedőkhöz belföldön és külföldön, hogy megkeressék azt az egy tárgyat a gyűjteményükbe, amit szeretnének, mások cégektől vásárolnak, mint például a Magyar Éremkibocsátó Kft. A Samlerhuset Csoport, melynek tagja a Magyar Éremkibocsátó Kft., a világ egyik legnagyobb érme-, érem-, bélyeg- és egyéb gyűjthető tárgyak kereskedése és 1994 óta nyújt gyűjtői élményeket több mint egy tucat országban. A Magyar Éremkibocsátó Kft. célja, hogy gyűjtői örömöt szerezzen. Vevőink számára készterméket ajánlunk, mely magában foglalja a biztonságot, a minőséget, a garanciát és a szolgáltatást. A komoly szakmai hozzáértés mellett, a kiszállított tárgyakhoz részletes dokumentációt, bemutatót és történetet mellékelünk. Mint a világ legnagyobb pénzverdéinek hivatalos szállítója, aukciók és vásárok résztvevője, a Samlerhuset gyakran be tud szerezni és gyűjtői számára ajánlani válogatott és különleges tárgyakat, amelyek egyébként alig vagy nehezen hozzáférhetők.

Függetlenül attól, hogy milyen módon szerzi be gyűjteményét, érdemes kiválasztani egy módszert vagy területet, amire hangsúlyt fektet. Ha túl nagy területet próbál egyszerre átlátni, a gyűjtés hirtelen túlzottá és áttekinthetetlenné válhat. Ha Ön specializálja magát és egy különleges témára vagy területre koncentrál, nagyobb a valószínűsége, hogy egy kollekció teljessé válik és utána lehet majd áttérni egy másik témára vagy időszakra.

Gyűjtés a történelem tükrében

Az eredeti régi érmék könnyen magukkal ragadják az embert. Amikor Ön egy régi dénárt vagy tallért tart a kezében, akkor Ön csak egyike azoknak, akiknek a kezében egy ilyen érme megfordult mióta elkészült és kikerült a pénzverdéből.  A lelkesedés a régi érmék gyűjtése iránt azért is kialakul, mert az ember megpróbálja elképzelni mindazt, amin az a kis fémérme keresztülment. Egy régi ezüstdollárral szerencsejátékban játszhattak, vagy lóval kereskedhettek a vadnyugaton, egy római tetradrachma egy akkori katona napidíja lehetett.

Amikor Ön eredeti antik és régi érméket gyűjt, olyan történelembe nyer betekintést, ami egy hagyományos történelemkönyvben nem olvasható. A szimbólumok, gravírok és minták tanulmányozásával sok mindent megtudhatunk arról a korról, amikor az érmét nyomták és amikor forgalomban volt. Gondoljon csak arra, hogy mennyire más volt az a világ, amikor ezeket az érméket használták!

Mivel a Magyar Éremkibocsátó Kft. jelen van a használt tárgyak piacán, akár letűnt korokból is meg tud szerezni érméket. Egyes történelmi érméket egyénileg is könnyű beszerezni, másokhoz időigényes és nehéz hozzáférni.

Különleges témák gyűjtése

Lehet, hogy az Ön első érméje, vagy érme egy olimpiával kapcsolatos? Vagy örökölt egy régi fémből készült történelmi érmét, és ezáltal elkezdett érdeklődni a második világháború alatt vagy Ferenc József uralkodása idején vert érmék iránt?  Amennyiben Ön valamilyen téma szerint indítja el gyűjteményét, a gyűjtemény bővíthető vagy szűkíthető aszerint ahogyan Ön szeretné.
 

Népszerű területek a nagy nemzeti események, mint például az államalapítás ünnepének jubileuma, királyi megemlékezések és események. Az ilyen témák iránti érdeklődés megnő az adott jubileum ünneplése időszakában és jó lehetőség visszaemlékezni az adott eseményre. Egy érme kézzelfogható és örökre megmaradó emlék, amely méltó keretet adhat az Ön gyűjteményének. Ha Ön így választ érdeklődési területet gyűjteményéhez, a gyűjtemény bármikor kiegészíthető eredeti érmékkel, bélyegekkel és emléklevelekkel ugyanabból az időszakból, mint amikor az esemény sorra került. Lehet, hogy Ön ismét elkezd olimpiával kapcsolatos érmeket gyűjteni amikor meggyújtják a következő olimpiai lángot. Mindentől függetlenül a kézzelfogható és örökre megmaradó emlékek szépen megörökítik a fontos nemzeti és nemzetközi eseményeket és megőrzik azokat a következő generációk számára. 

Országhoz kötődő gyűjtemények

Egyes gyűjtők kiválasztanak egy országot ahonnan gyűjtenek. Magyarországon népszerű a forintok és koronák, vagy tallérok és dénárok gyűjtése.

Más országok is népszerűségnek örvendenek a magyar gyűjtők körében. Az USA, Nagy-Britannia,  Franciaország, Dél-Afrika, Kanada és Kína csak néhány példa azokra az országokra, melyek olyan érméket adtak ki, melyek betörtek a magyar piacra. Egy külföldi országhoz tartozó gyűjtemény kezdődhet azzal, hogy az ember hazahoz magával egy érmét a szabadságról, vagy kap egy régi egzotikus érmét az apjától vagy nagybátyjától. A külföldi érmék segítségével könnyű ismeretlen szélességi körökről álmodozni.

A külföldi érmeket korlátozott példányszámban más országok gyűjtői számára is nyomják. A legnépszerűbbeket rövid idő alatt eladják a pénzverdék és egyénileg nehéz beszerezni őket. A Magyar Éremkibocsátó Kft. több nemzeti pénzverde és állami bankhivatalos forgalmazója, valamint résztvevője hivatalos éremkibocsátási programoknak olyan rendezvényeken, mint például az olimpiai játékok.

Sok magyar gyűjtő érdeklődik eredeti régi külföldi érmék iránt. A római érmék, az Európa virágkorához tartozó érmék, az amerikai ezüstdollárok sokakat lenyűgöznek és nagy népszerűségnek örvendenek a nemzetközi piacon. Professzionális beszerzők és érmeszakértők segítségével a Magyar Éremkibocsátó Kft. érdekes és sokakat érdeklő érméket szerez be a világ minden pontjáról. Ezeket érdekes történelmi és tematikus gyűjteményekbe csoportosítják. 

Nemesfémből készült érmek/érmék gyűjtése

Előfordul, hogy tapasztalt gyűjtők ezüst-, vagy aranyérmeket gyűjtenek melyek nagy ezüst vagy arany nemzetektől származnak. A nagy aranytartalékkal rendelkező országokból, mint például Dél-Afrikából származó aranyérmek világszerte ismert befektetési- és gyűjteménytárgyak. Ezekből az országokból gyűjteni nem telik sok időbe, de kihívást jelenthet, mivel korlátozott példányszámban jelennek meg és az érmek rövid idő alatt elfogynak a pénzverdékből.

Az ezüst- és az aranyérméken és érmeken különösen szép, exkluzív módon látható a minta. Egyes érmék mindkét fémet tartalmazzák, vagy ezüsttel, vagy arannyal vannak bevonva, esetleg mindkettővel. Az utóbbiak könnyebben beszerezhetők több gyűjtő részére, mivel természetesen kevésbé költségesek.

Ugyanakkor nem egyszerű feladat egy érmét vagy érmet részlegesen bevonni ezüsttel vagy arannyal. Az ilyen felületű kiadványok gyakran korlátozott számban jelennek meg, mivel a folyamathoz manuális munkára és nagyon magas szintű precizitásra is  szükség van.

Érmék, érmek, bélyegek és papírpénzek

A Samlerhuset Csoport tagjaként a világ egyik legnagyobb érme, érem, bélyeg és papírpénz forgalmazója. Egyes gyűjtők szívesen kitartanak egy bizonyos típusú tárgy gyűjtése mellett, mások több terület iránt is érdeklődnek. Miközben a numizmatika, az érme- és az éremgyűjtés több száz évre visszamenő hobbi, a bélyeg és papírpénz gyűjtés az „újabb” hobbik közé tartozik.

 

Ha valaki rendszeres gyűjtő

A Magyar Éremkibocsátó Kft. segítségével egyes gyűjtemények minden darabját beszerezheti minden típusú elkötelezettség nélkül. Egyes érméket és érmeket nehéz egyénileg beszerezni, vannak olyanok, amelyek csak a teljes kollekcióval együtt szerezhetők be. A Magyar Éremkibocsátó Kft. kimerítő dokumentációja és kiegészítő anyagai által a gyűjtött tárgy külön dimenzióba kerül amikor történelmi vagy tematikai összefüggésbe helyezik. 

Hivatalos forgalmazói logók