Itt talál egy áttekintést a gyakori kérdésekről. Ha Ön nem találja a választ kérdésére, nézze meg a témaköröket az Információk menü alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kollekció több érméből, éremből vagy egyéb elemből álló gyűjtemény. Különbséget tehetünk nyílt és zárt kollekciók között. A nyílt típus olyan kollekció, amely kibocsátása időpontjában előre meg nem határozott számú elemből áll. Amennyiben a nyílt kollekció példányszáma korlátozott, úgy a korlátozás a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát.

A zárt kollekció a kibocsátása időpontjában előre meghatározott számú elemből áll. Amennyiben a zárt kollekció példányszáma korlátozott, úgy a korlátozás a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát.

A (pénz)érme törvényes fizetőeszköz, melynek jellemző fő tulajdonságai a névérték, a kibocsátás éve és a kibocsátó.

Ezzel szemben az (emlék)érem egy fontos személyről vagy eseményről történő megemlékezés tárgyi formája. Bár kinézetre hasonló lehet az érméhez, ám ez n számít törvényes fizetőeszköznek. Kibocsátója egy tetszőleges intézmény vagy magánszemély is lehet. Az érem mind pénzverési, mind öntési technikával készülhet.

A numizmatikai cikk elnevezés a Magyar Éremkibocsátó Kft. teljes gyűjtői kínálatára vonatkozik, tehát a gyűjtői pénzérmékre és az emlékérmekre egyaránt.

A Magyar Éremkibocsátó Kft. elsősorban sajtókampányok útján szerzi új ügyfeleit. Az ajánlatban szereplő terméket megrendelő személyek a Magyar Éremkibocsátó Kft. ügyfeleivé válnak.

Ha mindeddig elkerülte Önt a digitális és nyomtatott sajtóban mellékelt ajánlatunk, úgy kérjük, hívja a 06 80 888 889-es díjmentes telefonszámot, ahol kollégáink várják jelentkezését. Így egyszerűen és kényelmesen megrendelheti a webáruházunkban kívánt terméket, ezt követően beleegyezése esetén pedig rendszeresen nyújtunk majd tájékoztatást további kedvező és kedvezményes ajánlatainkról is.

A sorozat kiegészíthető, amennyiben a rendelkezésre álló darabszám még nem fogyott el, és az érmék/érmek továbbra is szerepelnek a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatánam.

Elsősorban a szigorúan korlátozott példányszámú, ritka kollekciók esetében áll fenn annak a kockázata, hogy a Magyar Éremkibocsátó Kft. ajánlatában szereplő összes termék elfogyott. Ebben az esetben sajnos nincs mód a keresett darab újbóli megvásárlására.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy a hiányzó darab rendelkezésre áll-e, kérjük, lépjen kapcsolatba a Magyar Éremkibocsátó Kft. Ügyfélszolgálati Irodájával a 06 80 888 889-es díjmentes telefonszámon, vagy az info@eremkibocsato.hu e-mail címen.

A Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában egyaránt szerepelnek a sorozatok és egyedi numizmatikai cikkek (érmek és érmék). Az adott termékre vonatkozó részletes leírás mindig megtalálható az ajánlat megrendelési feltételeiben, továbbá weboldalunkon is.

Ügyfeleink bármikor felfüggeszthetik az adott sorozat gyűjtését. Az első elem megrendelése nem kötelezi Önt a gyűjtés folytatására, - ebben az esetben azonban Ön elesik annak lehetőségétől, hogy a sorozat adott ill. további darabjaihoz biztosan hozzájuthasson.

Amennyiben megkezdte egy adott sorozat gyűjtését, akkor 3-4 hetente megkapja annak soron következő elemét. A kézhezvételt követően 14 nap áll a rendelkezésére, hogy elégedetlenség esetén a küldeményt saját költségére visszaküldje.

Ha Ön úgy dönt, hogy nem kívánja, hogy a sorozat további elemeit megküldjük, akkor kérjük, jelentse be ezen igényét a 06 80 888 889-es díjmentesen hívható telefonszámon, levélben vagy e-mailben a következő címen: info@eremkibocsato.hu

Ha Ön abba kívánja hagyni az adott sorozat gyűjtését, akkor kérjük, jelentse be ügyfélszolgálatunk munkatársainak a 06 80 888 889-es díjmentes telefonszámon, levélben vagy e-mailben a következő címen: info@eremkibocsato.hu.

Az is előfordulhat, hogy az Ön lemond az adott sorozat gyűjtéséről, de a betervezett küldeményt már elküldtük Önnek. Ekkor a küldeményt már a lemondás után kapja meg. Ilyenkor az átvételtől számított 14 napon belül küldheti vissza a terméket, melynek költségét Ön viseli.

Ön bármelyik megrendelt terméket visszaküldheti, ha az nem felel meg elvárásainak.

A terméket az átvételétől számított 14 napon belül kell visszaküldeni az eredeti kapszulában a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére, a termékhez mellékelt anyagokban megadott címre.

A visszaküldés költségeit az ügyfél viseli.

Ha valamilyen okból nem tart igényt a termékre, akkor azt az átvételétől számított 14 napon belül visszaküldheti. A küldemény költségeit az ügyfél viseli.

Ha valamilyen okból nem tart igényt a termékre, akkor azt az átvételétől számított 14 napon belül visszaküldheti.

Kérjük, hogy a küldeményt a Magyar Éremkibocsátó Kft. Ügyfélszolgálatának címére (1095 Budapest, Máriássy u. 7.) szíveskedjen visszaküldeni.

A visszaküldés költségeit az ügyfél viseli.

Ha a megrendelt küldemény sérülten érkezik meg Önhöz, akkor kérjük, értesítse Ügyfélszolgálati Irodánkat a 06 80 888 889-es díjmentesen hívható telefonszámon, illetve az info@eremkibocsato.hu e-mail címen. A további teendőkről munkatársaink tájékoztatják majd.

Amennyiben az Ön rendelésének összértéke 80 000 Ft alatt van, 990 Ft csomagolási és postaköltséget számolunk fel.

Amennyiben a rendelés összértéke meghaladja a 80 000 Ft-ot, 1990 Ft csomagolási és postaköltséget számolunk fel.