Itt talál egy áttekintést a gyakori kérdésekről. Ha Ön nem találja a választ kérdésére, nézze meg a témaköröket az Infosenter menü alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Alapfogalmak:

Kollekció: több érméből, éremből vagy egyéb elemből álló gyűjtemény. Amennyiben a kollekció példányszáma korlátozott, a korlátozásra a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát.
Nyílt kollekció: olyan kollekció, amely kibocsátása időpontjában előre meg nem határozott számú elemből áll. Amennyiben a kollekció példányszáma korlátozott, úgy a korlátozás a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát,
Zárt kollekció: a kibocsátása időpontjában előre meghatározott számú elemből áll. Amennyiben a kollekció példányszáma korlátozott, úgy a korlátozás a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát.

 

1. kérdés: Mi a különbség az „érme", az „érem" és a „numizmatikai cikk" között?

Válasz:

Az érme törvényes fizetőeszköz. Az érme (pénzérme) jellemző fő tulajdonságai a névérték, a kibocsátás éve és a kibocsátó neve.

Az emlékérem egy fontos személyről vagy eseményről történő megemlékezés formája. Nem törvényes fizetőeszköz, melynek kibocsátója egy tetszőleges intézmény vagy magánszemély. Az érem mind pénzverési, mind öntési technikával készülhet.

A „numizmatikai cikk" elnevezés a Magyar Éremkibocsátó Kft. teljes gyűjtői ajánlatára vonatkozik, tehát a gyűjtői pénzérmékre és az emlékérmekre egyaránt.

 

2. kérdés: Szeretném elkezdeni az érme-, ill. éremgyűjtést. Milyen módon csatlakozhatok a Magyar Éremkibocsátó Kft. ügyfeleinek sorához?

Válasz:

A Magyar Éremkibocsátó Kft. elsősorban sajtókampányok útján szerzi új ügyfeleit. Az ajánlatban szereplő terméket megrendelő személyek a Magyar Éremkibocsátó Kft. ügyfeleivé válnak.

Ha elkerülte Önt sajtóban mellékelt ajánlatunk, úgy kérjük, hívja a 06 40 888 333 telefonszámot, ahol kollégáink várják megrendelését. Így egyszerűen és kényelmesen megrendelheti a kívánt terméket, ezt követően pedig rendszeresen küldünk tájékoztatást a többi ajánlatunkról is.

 

3. kérdés: Elvesztettem egy érmét a megrendelt kollekcióból. Megvásárolhatom-e újra, hogy kiegészítsem a sorozatot?

Válasz:

A sorozat kiegészíthető, amennyiben a rendelkezésre álló darabszám még nem fogyott el, és az érmék továbbra is szerepelnek a Magyar Éremkibocsátó Kft. ajánlatában.

Elsősorban a szigorúan korlátozott példányszámú, ritka kollekciók esetében áll fenn annak a kockázata, hogy a Magyar Éremkibocsátó Kft. ajánlatában szereplő összes termék elfogyott. Ebben az esetben sajnos nincs mód a keresett darab újbóli megvásárlására.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy a hiányzó darab rendelkezésre áll-e, kérjük, lépjen kapcsolatba a Magyar Éremkibocsátó Kft. Ügyfélszolgálati Irodájával a 06 40 888 889-es telefonszámon, vagy az info@eremkibocsato.hue-mail címen.

 

4. kérdés: Ha a bemutatott sorozat első érméjét megrendelem, akkor kötelezem magam az egész kollekció megvásárlására?

Válasz:

A Magyar Éremkibocsátó Kft. ajánlatában egyaránt szerepelnek a sorozatok és különálló numizmatikai cikkek. Az adott termékre vonatkozó részletes leírás mindig megtalálható a megküldött ajánlatban és megrendelési feltételekben, továbbá az internetes weboldalunkon is.

Ügyfeleink bármikor felfüggeszthetik az adott sorozat gyűjtését. Az első érme megrendelése nem kötelez a gyűjtés folytatására, - ebben az esetben azonban ügyfelünk elesik annak lehetőségétől, hogy a sorozat adott ill. további darabjaihoz kedvezményes áron jusson hozzá.

Amennyiben ügyfelünk megkezdte egy adott sorozat gyűjtését, akkor havi időközönként megkapja annak soron következő elemeit. Ekkor 14 nap áll a rendelkezésére, hogy a küldeményt, esetleg saját költségére visszaküldje.

Ha az ügyfél úgy dönt, hogy nem kívánja, hogy a sorozat további elemeit megküldjék neki, akkor ezen igényét be kell jelentenie az Ügyfélszolgálati Irodának a 06 80 888 889-es díjmentesen hívható telefonszámon, levélben vagy e-mailben a következő címen: info@eremkibocsato.hu

 

5. kérdés: Abbahagyhatom-e tetszőleges időpontban egy sorozat elemeinek a gyűjtését?

Válasz:

Ha az ügyfél abba kívánja hagyni az adott sorozat gyűjtését, akkor ezt be kell jelentenie az Ügyfélszolgálati Irodának a 06 40 888 889-es telefonszámon, levélben vagy e-mailben a következő címen: info@eremkibocsato.hu

Az is előfordulhat, hogy az ügyfél lemond az adott sorozat gyűjtéséről, de a betervezett küldeményt már elküldték neki. Ekkor a küldeményt már a lemondás után kapja meg. Ilyenkor az átvételtől számított 14 napon belül vissza kell küldenie a terméket. A küldemény költségét az ügyfél viseli.

 

6. kérdés: Visszaküldhetem-e a pénzérmét / érmet, ha nem fog tetszeni nekem?

Válasz:

Az ügyfél mindegyik, a Magyar Éremkibocsátó Kft. ajánlatából megrendelt terméket visszaküldheti, ha az nem felel meg elvárásainak.

A terméket az átvételétől számított 14 napon belül kell visszaküldeni az eredeti kapszulában.

A küldeményt a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére, a termékhez mellékelt anyagokban megadott címére kell visszaküldeni.

A visszaküldés költségeit az ügyfél viseli.

 

7. kérdés: Mennyi időm van, hogy visszaküldjem a pénzérmét / érmet?

Válasz:

Ha valamilyen okból nem tart igényt a termékre, akkor azt az átvételétől számított 14 napon belül visszaküldheti. A küldemény költségeit az ügyfél viseli.

 

8. kérdés: Hogyan és hová tudom visszaküldeni a pénzérmét / érmet?

Válasz:

Ha valamilyen okból nem tart igényt a termékre, akkor azt az átvételétől számított 14 napon belül visszaküldheti.

Kérjük, hogy a küldeményt a Magyar Éremkibocsátó Kft. ügyfélszolgálatának címére (1117 Budapest, Budafoki út 111.) szíveskedjen visszaküldeni.

A visszaküldés költségeit az ügyfél viseli.

 

9. kérdés: Mi a teendő akkor, ha sérülten kapom meg a küldeményt?

Válasz:

Ha a megrendelt küldemény sérülten érkezik meg Önhöz, akkor értesítse az Ügyfélszolgálati Irodát. A további teendőkről a szakértő tájékoztatja Önt.

 

10. kérdés: Mennyi a küldemények csomagolási és postaköltsége?

Válasz:

Amennyiben a rendelés összértéke 80 000 Forint alatt van: 990 Ft csomagolási és postaköltséget számolunk fel

Amennyiben a rendelés összértéke 80 000 Forint fölött van: 1990 Ft csomagolási és postaköltséget számolunk fel