14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

Magyar Éremkibocsátó Kft.
Hazánk egyik jelentős érme- és emlékérem-forgalmazója

A Magyar Éremkibocsátó Kft. az amszterdami központú Samlerhuset Csoport hazai tagjaként a világ mintegy 15 neves pénzverdéjével működik együtt az érmeforgalmazás területén, köztük a Norvég Pénzverdével, a Párizsi Pénzverdével, a Spanyol Királyi Pénzverdével, a Dél-afrikai Pénzverdével, az Ausztrál Pénzverdével (The Perth Mint).

A Magyar Éremkibocsátó Kft. célja, hogy elégedett gyűjtőket teremtve vezesse be a numizmatika érdeklődőit a tudományág izgalmas világába. A cég által forgalmazott érméket és az általa kibocsátott emlékérmeket nemzetközileg is elismert éremművészek tervezik. A kínálatában megtalálható változatos éremkollekciók neves művészettörténészek és múzeumi szakértők együttműködése által jönnek létre.

„Boldog a gyűjtőszenvedély által áthatott ember.”

– mondta Goethe.

Kincset hagy majd örökül.

 

A Magyar Éremkibocsátó Kft. fennállása óta több mint 500 000 érmét és érmet értékesített, amelynek köszönhetően mintegy 120 000 elégedett gyűjtővel büszkélkedhet. A Társaságot a Gyűjtők népes táborával összekötő legfontosabb kapocs a gyűjtőszenvedély, valamint a nemzeti értékek és kulturális örökség megóvása és a jubileumokról, a nemzetközi eseményekről és a jelentős történelmi pillanatokról való megemlékezés.

A Magyar Éremkibocsátó Kft. elsődleges célkitűzései között szerepel az értékteremtés, a magyar kultúra és történelem megőrzése a jövő generációi számára. Az éremgyűjtés során a Gyűjtő ismereteit is gyarapítja, hiszen a történelem és a kultúra egy-egy részletével is gazdagabb lesz.

A Társaság elkötelezett aziránt, hogy elégedett gyűjtőket teremtsen és olyan kiváló minőségű termékeket kínáljon, amelyek által a Gyűjtő bővítheti tudását, formálódhat személyisége és az egyes darabok megszerzése büszkeséggel töltheti el. A gyűjtés azonban nem elszigetelt hobbi – közösségformáló eszköz is. A Gyűjtő ilyenkor egy olyan közösség tagjává válik, amelynek alapja a közös szenvedély, és ez állandó lehetőséget teremt az élmények megosztására.

Adományozások és együttműködések

A vállalat társadalmi felelősségének tekinti, hogy különböző adományok, hozzájárulások révén aktív részese legyen a történelmi emlékek megőrzésének. Az évek során a Magyar Éremkibocsátó Kft. több ismert szakmai szervezettel és körrel, valamint múzeummal működött együtt, amely a saját kibocsátású érmek tervezésekor megvalósult közös szakmai munka mellett kiterjedt az ajándékozásra is.

Kitűnő példa erre a Magyar Nemzeti Múzeum, amelynek gyűjteményét immáron két, a Társaság által kibocsátott, 1 kilogramm tömör színezüstből készült emlékérem is gyarapítja. A 2015-ös évben az államalapítás ünnepe alkalmából a Szent Koronát bemutató, impozáns méretekkel bíró színezüst emlékérem került a múzeum értékes gyűjteményébe, amely jelenleg a Palást-teremben tekinthető meg - éppen ott, ahol évekkel ezelőtt a Szent Korona díszelgett.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának alkalmából pedig 1 kilogramm súlyú színezüst érmet ajándékozott ünnepélyes keretek között a Magyar Éremkibocsátó Kft. a Magyar Nemzeti Múzeumnak 2016. szeptember 6-án. A forradalom ikonikus jelképét, a nemzeti lyukas zászlót megörökítő különleges emlékérem a múzeum REJT/JEL/KÉPEK ’56 - A forradalom titkos művészete című kiállításán tekinthető meg.

Samlerhuset a világban

A Samlerhuset AS 1994-ben alakult, székhelye az Oslo melletti Kolbotnban található. A cég összesen 16 országban közel 400 alkalmazottat foglalkoztat, így Norvégiában, Dániában, Svédországban, Finnországban, Észtországban, Lettországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Írországban, Belgiumban és Kínában is megtalálhatók leányvállalatai.

Több mint 20 éves fennállása során Norvégiában közel 500 000 elégedett gyűjtőt mutathat fel. A Samlerhuset kínálatának középpontjában a numizmatika főbb tárgyaiként a világ legnevesebb pénzverdéinek és nemzeti bankjainak kibocsátásai, pénzérméi, valamint emlékérmek, bélyegek, papírpénzek és replikák találhatók.

A Norvég Pénzverde büszke tulajdonosa

A Samlerhuset a Kongsbergben fekvő Norvég Pénzverde büszke tulajdonosa, valamint résztulajdonosa a Finn és a Svéd Állami Pénzverdéknek is. Az 1686-ban alapított Norvég Pénzverde az ország második legrégebbi vállalata az Ulefos Vasmű után. 2001-ben a verde részvénytársaságként a Norges Bank tulajdonába került, majd 2003-ban a Samlerhuset és a Finn Állami Pénzverde minden részvényt felvásárolt. 2015 óta a Norvég Pénzverde teljes egészében a Samlerhuset tulajdonában áll. 

World Money Fair - Éves nemzetközi szakkiállítás

A Samlerhuset a Berlinben megrendezésre kerülő éves ”World Money Fair” legnagyobb résztulajdonát tudhatja magáénak. Ám a cég nem csupán résztulajdonosa, de egyik fő kezdeményezője is volt a minden év első hónapjaiban tartandó szakkiállításnak, amely egyben a nemzetközi érmeipar résztvevőinek kiemelkedő fontosságú találkozóhelye.

2017-ben immár 46. alkalommal kerül sor a világ legnagyobb érem- és érmegyűjteményét bemutató szakkiállításra, ahol nemzeti bankok és pénzverdék gyűlnek össze a legkiválóbb érmegyártó-technológiák fejlesztőivel és a legnagyobb nemesfém-kereskedőkkel karöltve, hogy bemutassák legújabb ötleteiket a nagyközönség számára.

Samlerhuset Csoport

Az északi országokban elért sikerektől vezérelve 2001-ben megalakult az amszterdami székhelyű Samlerhuset Csoport, amely az alábbi leányvállalatokat tömöríti egybe:

A legnagyobb nemzetközi sportesemények

A cégcsoport több mint 15 éves fennállása során figyelemre méltó együttműködéseket tudott felmutatni: 2003-ban sikeresen elnyerte a 2006-os FIFA Labdarúgó Világbajnokság hivatalos érméire és érmeire vonatkozó, az egész világra kiterjedő kizárólagos forgalmazói címét. A 2004-ben kötött megállapodásnak köszönhetően pedig a 2006. évi Téli Olimpiai Játékokra kibocsátott emlékérmék hivatalos és - Olaszország, a Vatikán és San Marino kivételével az egész világra kiterjedő - kizárólagos forgalmazója volt.

A 2016-os év két kiemelkedő jelentőségű sporteseményt is tartogatott a világ számára. A cégcsoport forgalmazója volt a 15. labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán kibocsátott hivatalos UEFA EURO 2016 érméknek, valamint kínálatában megtalálható volt a Rióban megrendezésre került XXXI. Nyári Olimpiai Játékokra kibocsátott hivatalos érmék és emlékérmek széles választéka is.

Nobel-békedíj

2015-ben, a Nobel-békedíj történetében első alkalommal a Samlerhuset Csoport és a Norvég Pénzverde méltányos módon bányászott aranyból készítette el az elismerést megtestesítő érmet.

 

A Samlerhuset Csoport történetének legfontosabb állomásai:

 • 1994 - "Samlerhuset Norge" néven megalakul a norvég vállalat
 • 1997 - A tevékenység megkezdése Svédországban
 • 1998 - A norvég székhely áthelyezése Koltbotnba, Oslo mellé
 • 2000 - A tevékenység megkezdése Finnországban – cégalapítás a Finn Pénzverdével
 • 2003 - A Samlerhuset Csoport 50%-os résztulajdont szerez a Norvég Pénzverdében;
 • 2004 - A tevékenység megkezdése Dániában;
 • 2005 - A tevékenység megkezdése Lengyelországban
 • 2008 - A tevékenység megkezdése Kínában
 • 2009 - A tevékenység megkezdése Csehországban és Litvániában, valamint a Samlerhuset Csoport jogot nyer a Londonban tartandó 2012-es nyári olimpiai játékok hivatalos érméinek forgalmazására.
 • 2011 - A tevékenység megkezdése Írországban és Magyarországon, valamint a Samlerhuset Csoport jogot nyer a Szocsiban tartandó 2014-es téli olimpiai játékok hivatalos érméinek forgalmazására.
 • 2012 - Ünnepi megemlékezés Puskás Ferenc születésének 85. évfordulója alkalmából
 • 2014 - A Samlerhuset Csoport jogot nyer a Rióban tartandó 2016-es nyári olimpiai játékok hivatalos érméinek forgalmazására.
 • 2015 - Az 1 kilogramm színezüst Szent Korona emlékérem 01/99-es sorszámú példányának ünnepélyes adományozása a Magyar Nemzeti Múzeumnak
 • 2016 - ”Flowing Hair Tour”: a világ legértékesebb érméje, az 1794-es Flowing Hair ezüst dollár eredeti példánya és a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-os kiadása beutazza Európa országait
 • 2016 - Az 1 kilogramm színezüst 1956-os forradalom emlékérem 56/99-es sorszámú példányának ünnepélyes adományozása a Magyar Nemzeti Múzeumnak
Hivatalos forgalmazói logók