Iratkozzon fel hírlevelünkre és ismerje meg a numizmatika nagyszerű világát!   

14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

2021-ben negyedik alkalommal került megrendezésre a Történelmi Magyar Családok Emléknapja, melyet augusztus 29-én, vasárnap tartottak. Az emléknap megálmodója Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke. Tímea a Magyar Nemzeti Múzeumot alapító Széchenyi Ferenc egyenes ági leszármazottja, így az alapítvány minden évben a múzeumot választja az emléknap megtartására. Az alapítvány elkötelezett célja hazánk és magyarságunk közös értékeiről történő méltó megemlékezés, ezen értékek megőrzése és elmélyítése jelenkori társadalmunk, valamint a jövendő generációk számára. „Tevékenységeik által szeretnének hidat építeni a múlt és a jelen, valamint társadalmunk gazdasági, kulturális, oktatási és sport területén munkálkodó tagjai és intézményei között.”  

A rendezvényt Széchenyi Tímea ünnepi beszéde nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében. Dr. Tomka Gábor főigazgató helyettes, L. Simon László főigazgató képviseletében szintúgy köszöntésben részesítette az emléknap résztvevőit.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Magyar Történelmi Családok Emléknapja  Ezt követően Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és Dr. Nagy István, agrárminiszter képviseletében Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megyei vezetője mondott beszédet. A köszöntések lezárásaképpen Kristofori Ferenc operaénekes előadása varázsolta el a hallgatóságot.

Megjelentek továbbá Dr. Nyáry György a Nyáry család képviseletében, Bethlen Farkas a Bethlen család képviseletében, valamint Ugron Imre Gábor az Ugron család képviseletében. Dr. Huszár Pál, Pajor András és Tisza Attila felszólalásait követően a magyar Himnusz éneklése következett, Kristofori Ferenc előadásában.

A jeles eseményt egy ökomenikus istentisztelet zárta.

Magyar Éremkibocsátó Kft, . Magyar Történelmi Családok Emléknapja

Az idei év kivételes a Gróf Széchenyi Család és az Alapítvány számára, hiszen 230 éve, szeptember 21-én látta meg a napvilágot a valaha élt legnagyobb magyar, Gróf Széchenyi István. A reformkor jeles alakjának érdemei szinte megszámlálhatatlanok. Neki köszönhetjük többek között a Magyar Tudományos Akadémiát, a Lánchidat, rendkívüli közlekedési és gazdasági fejlesztéseket, valamint a lóverseny és a kaszinó kultúrájának meghonosítását. Életművének jelentőségét bizonyítja, hogy szellemi hagyatékát hungarikummá nyilvánították.

Az évforduló alkalmából az idei évet a Gróf Széchenyi István életművét gondozó Gróf Széchenyi Család Alapítvány Széchenyi-évnek hirdette meg, Társaságunk egy rendkívüli egy monumentális, egy kilogramm súlyú színezüst emlékérem kibocsátásával tiszteleg a legnagyobb magyar előtt.

A lenyűgöző kibocsátás különlegességét tovább emeli, hogy a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal együttműködésben született meg, az Alapítvány által meghirdetett Széchenyi-év alkalmából. A kibocsátás szemet gyönyörködtető, 100 mm-es átmérővel bír, és a legkiválóbb verdei minőségben készült, így tükörfényes felületén tökéletesen kirajzolódnak a Széchenyi-életművet megörökítő motívumok.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Gróf Széchenyi István emlékérem 1 kg színezüstbőlMinden egyes példány egyedi sorszámozással kerül kibocsátásra, így egyszeri és megismételhetetlen darab. A veret igazi ritkaság, hiszen elérhetősége mindösszesen az évfordulót jelképező 230 példányban került korlátozásra.


Társaságunk egy másik érem kibocsátásával is tiszteleg Gróf Széchenyi István előtt, amely szintén nem mindennapi tulajdonságokkal büszkélkedhet. Az 1 unciás, azaz 31,1 gramm súlyú színezüst érem kibocsátására éppen Széchenyi születésnapjának 230. évfordulóján, 2021. szeptember 21‑én kerül majd sor!

A verde aznap leáll a megszokott működésével, hogy kiemelt figyelmet szentelhessen eme páratlan éremművészeti alkotás kibocsátásának. Személyesen a verde igazgatója felügyeli majd a világszerte mindössze 700 példányra korlátozott limitáció első 500 darabjának készülését.

Az emléknap szerencsés résztvevői saját szemükkel tekinthették meg az 1-es sorszámú egy kilogrammos színezüst érmet és annak exkluzív kiegészítőit, köztük a Széchenyi Tímea sajátkezű aláírásával díszített levelet. Természetesen az 1 unciás színezüst emlékérem mintadarabja is bemutatásra került.

Amennyiben a jubileumi kibocsátások felkeltették érdeklődését, kattintson a lenti képekre, és látogasson el az érmeket bemutató weboldalakra, ahol részletes tájékoztatást kaphat az évfordulós kibocsátások történetéről, valamint megrendelését is elküldheti.

1 unciás színezüst Gróf Széchenyi István emlékérem

Magyar Éremkibocsátó Kft. - 1 unciás színezüst Gróf Széchenyi István érem

TOVÁBB >>

1 kilogrammos színezüst Gróf Széchenyi István emlékérem

Magyar Éremkibocsátó Kft. - 1 kilogramm súlyú Gróf Széchenyi István színezüst érem

TOVÁBB >>

 

Hivatalos forgalmazói logók