Valljuk be, egy kicsit mindannyiunkat foglalkoztatja az asztrológia. Ha nem is bújjuk nap mint nap a horoszkópot, egy-egy jellemvonásban szinte mind magunkra ismerhetünk zodiákus jegyeink leírásában. Az utóbbi időben a kínai asztrológia is egyre népszerűbb, talán azért is, mert mai, globalizált világunkban az efféle ismeretek is könnyebben hozzáférhetőek. Mai bejegyzésünkből Ön is megtudhatja, mit is tartogat számunkra az idei év a kínai hagyomány szerint!

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Kezdetét vette a Kakas éve!Minden jel arra mutat, hogy a 2017-es évet történelmi jelentőségű események fogják fémjelezni. Több olyan folyamat eredménye válik majd láthatóvá, amely az előző években vette kezdetét. A világ vezetői talán megállapodásra jutnak a háborús övezetek békéjének biztosítása érdekében, de legalábbis törekedni fognak a konfliktusok megoldására. A korábbi Kakas jegy által uralt években komoly technológiai áttöréseknek lehettünk tanúi, például ekkor hódította meg az emberiség a Holdat, és a szuperszonikus repülőgép, a Concorde is egy ilyen évben lépte át a hangsebességet.

A kakas nem csak a kínai hagyományban van jelen, a nyugati kultúrkörben is előkelő helyet kapott. Gondoljunk csak a tornyok, épületek tetején őrködő szélkakasra, akinek bátorságot, már-már uralkodói rangot tulajdonítunk. Veszély esetén védelmez, és vetélytársaival is bőszen szembeszáll, ha szükséges. Mindezek ismeretében nem csoda, ha sokat várunk a Kakas évétől. Elmondható, hogy a kitartó, szorgalmas munkának mindenképpen kedvezni fog 2017, és ahogy egy kínai mondás tartja: „A törekvés és az igyekezet vagyont szerez.”.

A kínai asztrológia a holdévek alapján állítja össze jövendöléseit, méghozzá hármas megközelítés szerint. Ez azt jelenti, hogy az aktuális évre jellemző kísérő állat tulajdonságai mellett figyelembe veszik a rá jellemző Elem-, és Útitárs jellegzetességeit is, melyek közül az utóbbit a születés órája határozza meg.

 

Magyar Éremkibocsátó Kft. - A Kakas éve színezüst érmeritkaságA Kakas éve által ihletett, szigorúan korlátozott példányszámban elérhető, hivatalos színezüst dollár éveleji kínálatunk egyik büszkesége. Hátlapját a tradíció szimbolikus állatának opálos berakásba foglalt motívuma, míg előlapját II. Erzsébet királynő portréja díszíti.

Szerezze meg a népszerű Kakas éve érmét, kattintson és rendelje meg mihamarabb!

 

 

 

 

 

Források:
http://www.jellemrajzok.com/kinai-horoszkop/kakas/
http://officina.hu/erdekessegek/152-kinai-horoszkop-2017-kakas-eve-2017