14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

A Magyar Éremkibocsátó Kft. hatalmas örömére szolgált, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából kivételes adományban részesíthette a Magyar Nemzeti Múzeumot. Az 1 kilogramm súlyú, kivételes paraméterekkel bíró tömör színezüst emlékérmet a múzeum "REJT/JEL/KÉPEK ’56 – A forradalom titkos művészete" című kiállításán helyezték el. A lenyűgöző kivitelezésű érem a sorsfordító történelmi esemény ikonikus jelképét, a lyukas nemzeti zászlót örökíti meg.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - 1 kg színezüst a Nemzeti Múzeumban

A rendkívüli sajtóérdeklődésnek örvendő esemény szeptember 6-án zajlott a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az átadás alkalmából a múzeum főigazgatója, Varga Benedek mellett ünnepélyes beszédet mondott a Magyar Éremkibocsátó Kft. cégvezetője, Zakariás Fruzsina is, aki így nyilatkozott a páratlan adományról:

"Társaságunk Magyarország egyik legnagyobb érme- és emlékérem-forgalmazójaként különösen elhivatott a nemzeti témájú kibocsátások iránt. Elsődleges célkitűzéseink között szerepel az értékteremtés, a magyar kultúra és történelem megőrzése a jövő generációi számára. Meggyőződésünk, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke kiemelkedő jelentőséggel bír. Ennél fogva úgy határoztunk, hogy méltó módon tisztelgünk nemzeti múltunk és hagyatékunk előtt, és a magyar nemzetért életüket feláldozó forradalmárok tiszteletére egy egyedülálló színezüst érmet bocsátunk ki. Ehhez pedig nem is választhattunk volna megfelelőbb partnert a Magyar Nemzeti Múzeumnál, mivel szakértői folyamatosan segítik munkánkat. Nem ez az első kibocsátásunk, amely a Múzeumban lelt otthonra: cégtörténetünk első 1 kg súlyú színezüstből készült érmét, amely a Szent Koronát ábrázolja, immár egy éve a nagyközönség is megtekintheti a Palást-teremben, ott, ahol egykor az eredeti Szent Korona díszelgett."

Felajánlásunkat a múzeum örömmel elfogadta, így az impozáns méretű, szelektív 24 karátos arany bevonattal gazdagított színezüst érmet az érdeklődők 2016. november 13-ig a "REJT/JEL/KÉPEK’56 – A forradalom titkos művészete" című kiállításon tekinthetik meg. A lelkes éremgyűjtőkről sem feledkeztünk meg, vállalatunk kínálatában ugyanis elérhető a forradalmi emlékérem 30 mm átmérőjű, 10 g súlyú változata, amelyet Ön ide kattintva rendelhet meg.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Az 1956-os forradalom 1 kg-os színezüst érmen
Hivatalos forgalmazói logók