14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

Jézus Krisztust sokan az emberi történelem egyik legbefolyásosabb alakjának tartják. Tanításai számtalan embert inspiráltak az évszázadok során, és továbbra is visszhangra találnak hívők és nem hívők körében. Íme Jézus öt legfontosabb tanítása, és hogy ezek hogyan befolyásolhatják mai életünket:

 

Szeresd felebarátodat, mint magadat

Jézus azt tanította, hogy szeressük felebarátainkat, mint önmagunkat. Ez a parancsolat áll üzenetének középpontjában, és ez a keresztény élet egyik lényeges eleme. De mit jelent szeretni a felebarátodat? Ez azt jelenti, hogy kedvesen, együttérzéssel és tisztelettel kell bánni másokkal. Azt jelenti, hogy ahelyett, hogy azt kérdeznénk, „Mit tehetne értem ez az ember?”, azt kérdezzük, hogy „Mit tehetnék ezért az emberért?”. Jézus arra buzdítja követőit, hogy maguk elé helyezzenek másokat, és igyekezzenek értelmes módon szolgálni őket. Ha szeretjük felebarátainkat, szeretetteljesebb és harmonikusabb világot teremtünk.

 

Forrás: https://www.testifygod.org/

Az aranyszabály

Az aranyszabály Jézus talán egyik legismertebb tanítása. Azt mondta: „amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük”. Ez az elv azon az elképzelésen alapul, hogy úgy kell bánnunk másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Arra ösztönöz bennünket, hogy gondolkodjunk el azon, hogy tetteink milyen hatással vannak másokra, és úgy cselekedjünk, hogy az összhangban legyen azzal, ahogyan szeretnénk, ha velünk bánnának. Az emberek világszerte tiszteletre, szeretetre, elismerésre vágynak, akár megérdemlik, akár nem. Jézus tudatában volt ennek a vágynak, és felhasználta arra, hogy istenfélő magatartást kovácsoljon belőle. Szeretnéd elnyerni mások tiszteletét? Akkor tisztelj másokat. Kedves szavakra vágysz? Szólj kedvesen másokhoz. „Nagyobb boldogság adni, mint kapni". Az aranyszabály betartásával egy együttérzőbb és megértőbb világot teremthetünk.

 

Megbocsátás

Jézus a megbocsátás fontosságára tanított, és arra buzdította követőit, hogy bocsássanak meg azoknak, akik megbántották őket. A Bibliában a „megbocsátásnak” fordított görög kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy valaki „elenged” valamit, mondjuk egy adósságot. Jézus ezt mondta, amikor a követőit imádkozni tanította: „bocsásd meg nekünk bűneinket, mert mi is megbocsátunk mindenkinek, aki ellenünk vétkezik. Hangsúlyozta, hogy a megbocsátás elengedhetetlen része a keresztény életnek, és szükséges saját lelki fejlődésünkhöz. Nehéz lehet megbocsátani másoknak, de ez elengedhetetlen szempont a tartalmas és teljes élethez. Ha elengedjük az ellenszenvet és a haragot, nagyobb belső békét és szabadságot tapasztalhatunk meg.

 

Alázatosság

Jézus azt tanította, hogy az igazi nagyság mások szolgálatából fakad, nem pedig hatalom vagy státusz kereséséből. Ezt a példát saját életén keresztül mutatta meg, a rászorulókat szolgálva. A Biblia meghatározása szerint az alázat nem más, mint szelídség, szerénység, valamint az önösség hiánya. A Kolossébeliekhez írt levél 3:12 igehelyén-, valamint más passzusokban található eredeti görög szó „elmebeli szerénység"-ként fordítható. Ebből is láthatjuk tehát, hogy az alázat a szív (a teljes belső emberünk) egyik tulajdonsága, nem pedig egy külső szemmel érzékelhető „magatartás". Az alázat maszkját bárki felteheti, még akkor is, ha szíve valójában telve van büszkeséggel és gőggel. Az alázatosság magában foglalja saját korlátaink és gyengeségeink felismerését, és arra ösztönöz, hogy értelmes módon segítsünk másokon. Másokat előtérbe helyezve igazságosabb és méltányosabb társadalmat teremthetünk.

 

Forrás: https://www.jw.org/

Megváltás a hit által

Jézus azt tanította, hogy az üdvösség az Istenbe vetett hit által és Őbenne, mint Isten Fiában van. Kiemelte a bűnbánat, a megbocsátás és a hitet tükröző élet fontosságát. Az üdvösség nem olyasvalami, amit jócselekedetekkel lehet kiérdemelni, hanem olyan ajándék, amelyet ingyen adunk azoknak, akiknek van hitük. Hittel teli életet élve megtapasztalhatjuk a cél és az értelem mélyebb érzését.

 

Jézus tanításai mély hatást gyakoroltak az emberiség történelmére, és ma is inspirálnak minden vallású embert. E tanítások befogadásával egy szeretetteljesebb, együttérzőbb és igazságosabb társadalmat teremthetünk, és értelmes és céltudatos életet élhetünk.

Hivatalos forgalmazói logók