14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

Tudta Ön, hogyha „Fairmined”, azaz méltányosan bányászott aranyból készült terméket vásárol, akkor etikus módon megmunkált, tiszta arany tulajdonosa lesz? Cégcsoportunk, a Samlerhuset Csoport pénzügyi és környezetvédelmi szempontból is elkötelezett támogatója a Fairmined kezdeményezésnek. Ismerje meg a részleteket cikkünkből!

Világszerte több mint 20 millió ember, köztük megannyi kiskorú gyermek foglalkozik nap mint nap bányászattal, akik sokszor veszélyes munkakörülmények közé kényszerülnek. Az általuk használt vegyszerek többsége káros az emberi egészségre, miközben a környezetet is súlyosan rombolják. Ennek ellenére Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia és Afrika egyes régióiban az aranybányák gyakran az emberek megélhetésének egyetlen forrása. Az ott végzett munka kizárólagos formája a kétkezi, fizikai teljesítmény, amely folyamat a fent is említett módon veszélyes vegyületek, például higany felhasználásával történik.

Mi az a Fairmined arany, és mi teszi méltányossá?

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Méltányosan bányászott arany

A Fairmined aranyat kizárólag olyan bányákból termelik ki, amelyek hűen követik a méltányos
és biztonságos munkakörülmények és vegyszerek használatának alapelvét.

Az etikátlan és fenntarthatatlan bányászati gyakorlat megszüntetése érdekében a Szövetség a Méltányos Bányászatért (Alliance for Responsible Mining) kialakított egy rendkívüli sztenderdet a bányászati munka újraértelmezésére, amelyet beépítettek a világszerte ismert fair trade, azaz méltányos kereskedelem rendszerébe. Az ezzel a szabvánnyal szembemenő bányák a világ aranyának 85–90%-át állítják elő. A kisüzemi bányáknak jut a fennmaradó 10–15%. Ezek külön-külön kicsik ugyan, de világszerte nem kevesebb mint 10 millió embert foglalkoztatnak napi szinten.

Tekintse meg a Responsible Mines által készített videós animációt, melyet a könnyebb megértés érdekében magyar felirattal láttunk el:

A kézműves és a kisüzemi bányák munkakörülményeinek javítása és a kétkezi munka értékének felismerésén alapuló, méltányos árak biztosítása az egyik legfontosabb kihívás, amellyel az aranyipar szereplőinek szembe kell néznie.” - mondta Greg Prosser, a Fairmined kezdeményezést aktívan támogató Samlerhuset Csoport igazgatója.

Az ékszeripar már jelentős lépéseket tett a bányászattól egészen a feldolgozásig tartó láncolat tisztességes mederbe terelése felé, a numizmatika terén pedig szintúgy folyamatban van a felzárkózás. Ennek a folyamatnak az egyik mérföldköve volt a 2015-ös Nobel-békedíj elkészítése, melynek lehetőségét büszkeségünkre a Samlerhuset Csoport tulajdonában lévő Norvég Pénzverde nyerte el.

Azóta itthon is törekszünk bővíteni termékkínálatunkat Fairmined aranyból készült érmekkel és érmékkel, amelyek iránt nagy örömünkre fokozott érdeklődés mutatkozik gyűjtőink felől.

Hamarosan lerántjuk a leplet a legújabb Fairmined arany felhasználásával készült éremről, amely egy különleges témának állít emléket. Kövessen minket, legyen az elsők közt, akik megismerik a titkot!

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Fairmined arannyal bevont érem hamarosan

Hivatalos forgalmazói logók