14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

A fehérfejű rétisas az Amerikai Egyesült Államok nemzeti madara, ami nemcsak a címerben jelenik meg, hanem egyfajta nemzeti jelképként az elnöki címeren, az elnöki zászlón, több föderális logón és az amerikai dollárokon is díszeleg. Ismerje meg velünk a méltán világhírű Ezüst Sas történetét, és tekintse meg a maga nemében korszakzáró 2020-as kiadást!

Szárnyaló függetlenség

Az USA és a fehérfejű rétisas közös történelme az amerikai függetlenségi háborúig nyúlik vissza. 1776. július 4-én, alig néhány órával a függetlenség kikiáltása után a Kongresszus azzal a kéréssel fordult Thomas Jefferson, Benjamin Franklin és John Adams felé, hogy tervezzék meg az új Amerikai Egyesült Államok címerét.

Egy olyan jelképet szerettek volna létrehozni, amely méltó az újonnan létrejött államhoz és kifejezi az új, független nemzetet és annak szabad népét. Figyelmük megakadt a fenséges fehérfejű rétisason, melynek sorsát legalább annyi drámai fordulat alakította, mint az Egyesült Államokét.

A méltóságteljes ragadozó madár mindennapjai folyamatos harcot jelentenek a túlélésért. Teljes erővel száll szembe bármilyen veszéllyel: ha egy ismeretlen sas téved a territóriuma közelébe, azonnal elkergeti, hihetetlen manőverekre képes az ágak között, gyorsasága pedig lélegzetelállító. 1782. június 20-án a Kontinentális Kongresszus elfogadta az új állam címerét, mely egy fehérfejű rétisast ábrázol, amely a karmai között 13 nyílvesszőt és egy 13 levelű olajágat tart. Úgy tartják, hogy békeidőben az olajág felé néz a sas, míg háborús időben a nyílvesszők felé fordul.

Az Ezüst Sas története

Az Amerikai Ezüst Sas az Egyesült Államok hivatalos befektetési pénzérméje. 1986-ban kezdték meg a kibocsátását, és azonnal nagy sikert aratott. Azóta is változatlan motívummal adják ki, csak az évszám változott az érméken. Jövőre, 2021-ben azonban módosításokat hajtanak majd végre a közkedvelt motívumon, így az idei az utolsó év, hogy beszerezheti a legendás, eredeti motívummal ékesített érmét.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Amerikai Ezüst Sas 2020Törvényi előírás, hogy csak az USA-ban bányászott ezüstből állítható elő és 99,9% színezüstöt kell tartalmaznia. A kormány minden év végén megsemmisíti a gyártás során használt verőtöveket, éppen ezért olyan különleges és megismételhetetlen minden példánya. Évről évre a gyűjtés szerelmeseinek milliói veszik meg az érmét, 2014-ben az eladási példányszám meghaladta a 40 milliót!

Hogy mitől olyan különleges az idei, 2020-as kiadás? Minden bizonnyal mérföldkőként vonul majd be az éremművészet történetébe, mivel jövőre megújuló motívum veszi át a hátlapon immár évtizedek óta változatlanul tündöklő amerikai címersas helyét, amely mára valóságos legendává vált!

Motívumvilág

Az érme előlapján a Szabadság istennőjének sétáló alakja látható. A mögötte lobogó amerikai zászlóval, és azáltal, hogy a felkelő Nap felé fordul, a szabadságot képviseli. A bal karjában tölgy- és babérágakat tart, melyek az amerikai nép győzelmét, erejét és megingathatatlan elszántságát jelképezik. Ugyanakkor jobb karját kitárva utal a békére, mely a világ nemzetei számára mindennél fontosabb.

Az érme hátlapján az amerikaiak sokat emlegetett nemzeti madara, a fehérfejű rétisas látható, kitárt szárnyakkal. A sas jobb lábával olajágat markol a karmaival, mely az engedékenység és a feltétlen béke jelképe. Bal oldalán nyílvesszők szerepelnek, melyek a nehezen kivívott szabadságra emlékeztetnek. A nyilak arra is utalhatnak, hogyha valaki megpróbálja ezt a békét megbolygatni, az amerikai nép bármilyen áron kész megvédeni hazáját.

A sas mellkasán pajzs domborodik, csőrében pedig selyemszalagot tart, melyen a felirat: „E pluribus Unum”, azaz „Sokból egy”. Ez utal az amerikai nemzeti egységre: létezzen bármennyi állam különböző gondolkodású és személyiségű lakosokkal, az egység összeköti őket a szabadságban, a békében és a lehetőségekben. A nemes madár feje fölött látható 13 ötágú csillag utal a 13 alapító államra és a zsarnokságtól mentes élet utáni vágyakozásra.

Örömmel ajánljuk figyelmébe a világ egyik legkeresettebb színezüst befektetési érméjét, az Amerikai Ezüst Sas legújabb, 2020-as kiadását. A színezüst érme március 31-ig kedvezményes áron rendelhető! Az érmét Eredetiséget Igazoló Tanúsítvánnyal és izgalmas háttértörténeti anyaggal együtt küldjük el Önnek.

Tekintse meg a korlátozott ideig érvényes kedvezményes ajánlatot >>

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Amerikai Ezüst Sas 2020, március 31-ig kedvezményes áron

Források:
https://ng.hu/termeszet/2010/02/26/a_feherfeju_retisas_vilaga/
https://ezustpanda.hu/arany-es-ezust-befektetesi-ermek-ismertetese_156/amerikai-sas-eagle-arany-es-ezust-ermek_16
https://boldpreciousmetals.com/the-american-silver-eagle-a-story-for-every-generation/

 

Hivatalos forgalmazói logók