970x90-nl-nna

14 napos visszaküldési garancia Minőségi garancia Eredetiségi Tanúsítvány

Bejelentkezés

Üdvözöljük,

06 80 888 889
Az Ön kosara üres.

Az Egyesült Államokban június 14-e a zászló napja, más néven nemzeti zászló nap. Ez a nap arról emlékezik meg, hogy az USA jóváhagyta első nemzeti zászlójának tervét a Second Continental Congress (Második Kontinentális Kongresszus) határozatával. Az 1777. június 14-én elfogadott zászlóhatározat kimondta: "A tizenhárom Egyesült Állam zászlaja tizenhárom csík legyen, váltakozva vörös és fehér színnel; hogy az unió tizenhárom csillag legyen, fehér kék mezőben, új csillagképet képviselve.” Ismerje meg az amerikai ünnep történetét és eredetét!

2021. június 14.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - A zászló napjaAz idei évben a zászló napját 2021. június 14-én, hétfőn ünneplik az Egyesült Államokban. Az első hivatalos ünnep George Morris nevéhez fűződik, 1861-ben Hartfordban. Az ötlet, hogy az Egyesült Államokban különítsenek el egy napot a nemzeti zászló tiszteletére, több forrásból származott. Bernard J. Cigrand, egy wisconsini iskola tanára 1885-ben arra buzdította hallgatóit, hogy június 14-ét „zászló születésnapjának” tartsák. Később, egy chicagói újságban megjelent esszéje arra ösztönözte az amerikaiakat, hogy ezt a dátumot hirdessék a zászló megünneplésének napjává. Majd, 1888-ban William T. Kerr megalapította a nyugat-pennsylvaniai Amerikai Zászló Napi Egyesületet.

Végül 1916-ban Woodrow Wilson amerikai elnök június 14-ét hirdette a zászlónap hivatalos dátumának és 1949-ben az Egyesült Államok Kongresszusa végleg nemzeti zászlónapként határozta meg a dátumot. Bár a zászló napja nem hivatalos szövetségi ünnep, Pennsylvania állami ünnepként tartja számon. Az Egyesült Államok elnöke minden évben beszédet mond, amely a zászló nap után eső hetet Nemzeti Zászló Hétté hirdeti és minden amerikait arra ösztönöznek, hogy az adott héten lobogtassa az Egyesült Államok zászlaját.

Elnöki dollárok

Ha Ön érdeklődik az amerikai történelem iránt, szeretnénk a szíves figyelmébe ajánlani az Elnöki dollárok érmegyűjteményt, mely hűen őrzi az amerikai történelem legmeghatározóbb személyeinek emlékét. A sorozat gyűjtése során megismerheti az USA államfőinek izgalmas életét, miközben átfogó tudást szerez az amerikai történelem legfontosabb mérföldköveiről. Váljon az amerikai történelem szakértőjévé a színarany bevonatú érmék megrendelésével!

A sorozat minden érméjét egy elnök portréja díszíti, így a kollekció gyűjtése során megszerezheti a „Flag Day” kihirdetője, Woodrow Wilson elnök színarannyal bevont dollárját, továbbá számos más ajándékot küldünk Önnek a gyűjtés során!

Megrendelése elküldéséhez és további információhoz kattintson ide >>

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Elnöki dollárok

Hivatalos forgalmazói logók