Bizonyára mostanra Ön is értesült arról, hogy 2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak. A bankok folyamatosan tájékoztatják ügyfeleiket a változással kapcsolatban, mégis elképzelhető, hogy ügyfeleink között is lesznek olyanok, akik nem készültek fel az erős ügyfél-hitelesítésre, így nem tudják véglegesíteni az online rendelésüket.

Szeretnénk segíteni abban, hogy a változás ne okozzon kellemetlenségeket online vásárlásai során webáruházunkban, ezért kérjük, olvassa el a következő tájékoztató anyagot, melyet partnerünk, az OTP Mobil Kft. SimplePay csapata bocsátott rendelkezésünkre.

Erős ügyfélhitelesítés (SCA) kisokos a Simple-fiók szempontjából - Egy plusz lépés az Ön biztonsága érdekében

Még biztonságosabban vásárolhat online az úgynevezett erős ügyfélhitelesítésnek köszönhetően. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Mit kell tennie Önnek ahhoz, hogy online vásárlásai sikeresek legyenek? És mi a helyzet, ha már elmentette a kártyaadatait a Simple-fiókban?

Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Ön bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyta azt egy plusz lépésben.

2021. január 1-jétől az online vásárlások során a tranzakciók hitelesítése két faktoron fog alapulni:

  • a kártyaadatok mellett a bankja által meghatározott jelszó, mobiltelefonra kiküldött azonosító megadására

        vagy

  • biometrikus azonosításra is szükség lehet.

A hitelesítés folyamata bakonként eltérő lehet, de szinte minden esetben igényel egy adategyeztetési lépést az átállás, ezért érdemes egyeztetnie a számlavezető bankjával, az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében. Az OTP esetében például be kell állítania az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Miért jó elmenteni a Simple-fiókban a kártyadatait?

A Simple-fiókos mentésnek több előnye is van, az erős ügyfélhitelesítésre való átállás is gördülékenyebb lehet, ha már regisztrálta ilyen formában az adatait.

  • A kártyaadatok újabb és újabb begépelése helyett a Simple-fiókkal gyorsabban tud fizetni
  • Az elgépelésből adódó hibázási lehetőség minimális és további azonosítás nélkül, mindössze pár kattintással jóváhagyható a vásárlás
  • A Simple-fiókjával akkor is tud fizetni, ha esetleg nincs kéznél a bankkártyája
  • Az OTP Bank és a legszigorúbb kártyatársasági elvárásoknak megfelelve tudjuk biztosítani Önnek a különböző gyorsfizetési megoldásokat
  • Ha Simple-fiókba mentett kártyaadatokkal fizet, nem változik a vásárlás folyamata, a Simple applikáció olvassa le az ujjlenyomatot vagy generálja a kódot a tranzakció jóváhagyásához

Köszönjük figyelmét! Amennyiben kérdése van, forduljon bizalommal bankjához.