Elsőként szeretnénk megosztani Önnel a nagyszerű hírt, miszerint a Magyar Éremkibocsátó Kft. anyavállalata, a Samlerhuset Csoport és az IM Svéd Fejlesztések (IM Swedish Development Partner) nevű cég ígéretes partnerségre lépett. Az IM küldetése, hogy előmozdítsa egy szegénységtől és kirekesztettségtől mentes világ kialakítását, melynek egyik eszköze a humánium (angolul: Humanium Metal) névre keresztelt, izgalmas és innovatív fémfejlesztést. A következőkben bemutatjuk, hogy miért is tekintjük ezt a társulást a Samlerhuset Csoport fennállásában az egyik legmeghatározóbb mérföldkőnek.

A humánium egy egyedülálló új elem, amelyet a kormányok által lefoglalt illegális fegyverek beolvasztásával, majd új fémmé alakításával állítanak elő. A beolvasztott fémből ezután számos használati tárgy készül a legkülönbözőbb célokra, például evőeszközök, kerékpárok, karórák, tollak – a lista hossza szinte végtelen. Az ezek gyártásának alapanyagaként szolgáló humánium értékesítéséből származó bevételt az erőszakos bűncselekmények megelőzésére, valamint a fegyveres erőszak által sújtott közösségek megsegítésére fordítják.

Az együttműködés keretében egyesítjük erőinket a lőfegyveres erőszak elleni küzdelemben. Örömmel jelentjük be, hogy cégcsoportunk immáron hivatalosan is életre hívta a világ legelső humániumból készült érméjét!

Szinte felfoghatatlan a tény, hogy 1 tonna humánium előállításához nem kevesebb mint 6000 fegyver megsemmisítése szükséges. Az így nyert 1 tonna fémből megközelítőleg 25 000 érmét készíthetünk. Ez a rövid matematikai képlet magában hordozza mindazt, ami oly nagyszerűvé, etikussá és felelősségteljessé teszi ezt a hiánypótló kezdeményezést:

MINDEN EGYES HUMÁNIUM ÉRME KIBOCSÁTÁSA 4 FEGYVER BEOLVASZTÁSÁT JELENTI, AMELLYEL POTENCIÁLISAN 4 ÁRTATLAN EMBERI ÉLETET MENTÜNK MEG!

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Humánium története

Szeretnénk invitálni Önt, hogy tekintse meg a svéd IM főtitkára, Martin Nihlgård alábbi videóüzenetét, melyben köszönti Társaságunkat ebben a szó szoros értelmében létfontosságú projektben:

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Humánium