2017. augusztus 22. kiemelkedő jelentőséggel bírt a Magyar Éremkibocsátó Kft. történetében. Már a kora reggeli órákban intenzív sürgés-forgás vette kezdetét hőn szeretett fővárosunk, Budapest egyik legszebb panorámát kínáló pontján, a Szent István-bazilika előtti téren. Az előkészületeket követően, a verőfényes napsütésben izgatott tekintetű vendégsereg érkezett a Magyar Éremkibocsátó Kft. zártkörű rendezvényére, amelynek keretében sor került a grandiózus, 1 kilogramm súlyú Szent István emlékérem leleplezésére. Olvasson tovább, ismerje meg az érem történetét és tekintse meg az első képeket a gyémánt berakással ékesített éremkülönlegességről!

Magyar Éremkibocsátó Kft. - dr. Gedai István előadásaMagyar Éremkibocsátó Kft. - Csontos Attila éremművészA nagyszabású, exkluzív rendezvény vendégei az egész országban elsőként csodálhatták meg a lenyűgöző Szent István emlékérmet. Az érem bemutatását dr. Gedai István történész izgalmas és nagysikerű előadása előzte meg Szent István érmeken és érméken való megjelenítéséről. Ezt követően az egy kilogrammos színezüst érem megálmodója, Csontos Attila, a nemzetközileg elismert szobrász- és éremművész engedett betekintést a nagyérdemű közönségnek a káprázatos kibocsátás elkészültének kulisszái mögé.

A témaválasztást a cég vezetője, Király András a következő szavakkal indokolta:

„A Magyar Éremkibocsátó Kft. hazánk egyik legnagyobb érme- és emlékérem-forgalmazójaként különösen elhivatott a nemzeti témájú kibocsátások iránt. Évről évre izgatottan és egyre mélyülő elköteleződéssel választjuk ki egész éves kínálatunk legizgalmasabb, leglátványosabb darabjának témáját, amely aztán egy rendkívüli, egy kilós színezüst érem formájában ölt testet.

Meggyőződésünk, hogy Szent István királyunk emléke és hagyatéka valamennyi magyar állampolgár számára kiemelkedő jelentőséggel bír mind a mai napig. Ennél fogva idén úgy határoztunk, hogy méltó módon tisztelgünk nemzeti múltunk előtt: államalapító királyunk tiszteletére egy egyedülálló színezüst érmet álmodtunk meg, amelyet ezúttal 12 gyémánt berakás tesz még káprázatosabbá.”

                               Magyar Éremkibocsátó Kft. - 1 kilogramm súlyú színezüst Szent István érem

 

Amennyiben szeretne többet megtudni a szigorúan limitált példányszámban elérhető, színezüstből készült, egy kilogramm súlyú Szent István érem történetéről és elérhetőségéről, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálati Irodánk munkatársaihoz a 06 40 888 889-es telefonszámon!