Koronázza meg gyűjteményét:

I. Ferenc József arany 8 forintosával!

Ferenc József a gyenge akaratú V. Ferdinánd alkalmatlansága miatt kapott lehetőséget az uralkodásra. A császár eleinte fegyverekkel és vasakarattal tartotta egyben birodalmát, abszolutista vezetéssel. Az évtizedek során azonban sokat változott politikája, s az 1867-ben megvalósult kiegyezéssel az Osztrák-Magyar Monarchia Európa és a világ egyik vezető nagyhatalma lett.

A Monarchia az ezüst piaci árfolyamának csökkenése miatt aranyalapra kívánta áthelyezni a valutát, és szeretett volna becsatlakozni a Latin Monetáris Unióba, amely az első közös európai valutaprojekt volt. Ennek érdekében 1870-ben kettős névértékű arany érmék verésébe kezdtek.

Az egyik névérték az Osztrák-Magyar Monarchiában használatos forint volt, a másik pedig a Monetáris Unióba illeszkedő frank. Az arany érméket kétféle változatban verték: az előlapon I. Ferenc József arcképe volt, a hátlapon pedig vagy a Magyar Királyság címere vagy az osztrák címer jelent meg.

Ezek az érmék magas minőségű, sztenderdizált érmegyártási folyamatok eredményeként készültek el. Ennek köszönhető, hogy fényük és mintázatuk a mai napig tisztán olvasható. Az arany nyolcforintos gyűjteménye legszebb darabjává válhat!

Tegye teljessé érmetartó albumát, rendelje meg a magas tisztaságú aranyból vert valódi történelmi kincset!

Magyar Éremkibocsátó Kft. garanciák

Igen, megrendelem a magas tisztaságú aranyból (Au 900/1000) készült I. Ferenc József 8 forintost kedvező áron, 279 900 Ft-ért (+ 1 990 Ft csomagolási és postaköltség). A vonatkozó jogszabályok szerint az érmét az átvételtől számított 14 napon belül visszaküldhetem a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére. A termék árát nem most küldöm el, az szállításkor a futárszolgálat munkatársának fizetendő.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a részletfizetési lehetőség webshopunkban nem érhető el, ezzel kapcsolatosan kérjük, keresse ügyfélszolgálati munkatársainkat az alábbi telefonszámon:

06 80 888 889*

Hétköznap 8:00 - 19:00 között,

hétvégén 9:00 - 15:00 között.

* Díjmentesen hívható telefonszám

Tulajdonságok
Anyag:
Arany (900/1000)
Átmérő:
~21 mm
Tömeg:
~6,45 g
Minőség:
Nagyon szép
Limitáció:
Történelmi jellegénél fogva limitált
Előlap:
Ferenc József babérkoszorús, jobbratekintő portréja
Hátlap:
A Magyar Királyság középcímere a Szent Koronával