HELSINKI OLIMPIAI JÁTÉKOK 1952

A 70. évforduló tiszteletére vert színarany érme az 1952-es nyári olimpiának állít maradandó emléket. Amikor Helsinkit választották a játékok helyszínéül sokan kételkedtek abban, hogy egy kis nemzet képes ilyen nagy sporteseményt megszervezni. A finnek azonban emlékezetes olimpiát rendeztek, amely ma is büszkén él emlékezetünkben.

A versenyeken Magyarországot 189 sportoló képviselte. A nyitóünnepségen a magyar zászlót Németh Imre olimpiai bajnok kalapácsvető vitte. A magyar csapat 12 sportágban, illetve szakágban összesen 269 olimpiai pontot ért el. Ez 70 ponttal több, mint az ezt megelőző olimpián elért eredmény.  A magyarországi sportolók összesen 42 érmet (16 arany, 10 ezüst- és 16 bronz) szereztek, ezzel az 1952. évi nyári olimpia lett a magyar csapat eddigi legeredményesebb olimpiája.

Az ajánlatunkban szereplő színarany érmével szeretnénk emléket állítani a felejthetetlen sportesemény 70. évfordulója alkalmából.

Az érme előlapja: A középső részt a 70-es szám díszíti, melyen sziluettként jelenik meg az Olimpiai Stadion tornya és két gerelyhajító. A szám körül babérkoszorú és ünnepi szalag látható HELSINKI 1952 felirattal.

Az érme hátlapja: Az alsó részen a megjelenés dátuma található, továbbá itt kapott helyet Niue címere, illetve az érme névértéke is.

Tulajdonságok
Anyag:
Színarany
Átmérő:
13,92 mm
Tömeg:
0,5 g
Limitáció:
1000 db
Kibocsátás:
2022
Kibocsátó:
Niue
Névérték:
2,5 dollár

Igen, megrendelem a az 1952-es Helsinki olimpiai játékok 70. évfordulója előtt tisztelgő színarany érmét kedvező áron, mindössze 39 900 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A termék ára online, vagy szállításkor a futárnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen, a számla kiállításától számított 21 napon belül fizetendő.

Ne feledje, amennyiben az érme nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indoklás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti. Ekkor annak árát visszatérítjük.