Szabadság-szobor ezüst dollár
New York város alapításának 400. évfordulója alkalmából!

2024-ben ünnepli a világ New York város alapításának 400. évfordulóját. Az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb és legsokszínűbb városát 1624-ben, 400 évvel ezelőtt alapították holland telepesek. A kezdeti, Új-Amszterdam nevet végül 1664-ben cserélték le az angol fennhatóság következtében, ekkor nevezték el New York-nak.

A világ egyik legpezsgőbb és legizgalmasabb metropolisza nagyszerű látnivalókkal bír, melyek közül talán a Szabadság-szobor a leghíresebb. A monumentális emlékmű az évek során nem csak a város nevével forrott egybe, hanem az ország és egyben a szabadság jelképévé is vált.

A különleges szobrot 1886-ban avatták fel, melynek tiszteletére az Egyesült Államok Pénzverdéje 100 évvel később kibocsátotta az emlékművet megörökítő, Szabadság-szobor ezüst dollárt.

A jubileum alkalmából kibocsátott ezüst dollár kivételes tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Magas tisztaságú ezüstből készült (Ag 900/1000)
  • Hivatalos kibocsátás egyenesen az USA pénzverdéjéből
  • A legkiválóbb verdei minőségnek köszönhetően az érme elő- és hátlapján szereplő motívumok tökéletesen rajzolódnak ki a tükörfényes háttéren

A monumentális emlékmű képével díszített ezüst érme az Amerikai Egyesült Államok egy-egy emblematikus eseményét, épületét, jelképét vagy személyét megjelenítő Ezüst USA dollárok kollekció nyitó darabja.

New York város alapításának 400. évfordulója alkalmából a Szabadság-szobrot ábrázoló emlékérme 50%-os kedvezménnyel, mindössze 14 995 Ft-ért lehet az Öné (+1490 Ft csomagolási és postaköltség).

trust_badges

Ezüst USA dollárok:

Amerika lenyűgöző története hivatalos ezüst érméken!

Az Amerikai Egyesült Államok nem csupán a világgazdaságban és politikában betöltött kulcsfontosságú szerepe miatt híres, hanem lebilincselő története és sajátos kultúrája is rengeteg személyt ejt rabul a világ minden táján. Szabadság-szobor, Fehér Ház, Rushmore-hegy? Az Ezüst USA dollárok kollekció gyűjtőjeként közelebbről is megismerkedhet ezen nevezetességekkel!

Az Ezüst USA dollárok kollekció elemei kivételes tematikájuknak, magas ezüsttartalmuknak, ritka előfordulásuknak és hivatalos amerikai eredetüknek köszönhetően rendkívüli népszerűségnek örvendenek a világ minden táján!

Az izgalmas történetű érméket felvonultató gyűjtemény érméinek súlyára, nemesfémtartalmára és tisztaságára maga az Egyesült Államok kormánya vállal garanciát!

A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:

  • Látványos érmetartó albumot az érmék professzionális tárolásához és látványos bemutatásához,
  • Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és izgalmas háttértörténeti leírás minden érméhez,
  • Tulajdonosi Tanúsítványt a kollekcióhoz
  • AJÁNDÉK amerikai ezüst érmét az utolsó küldeménnyel!

A páratlan sorozat előfizetőjeként a Szabadság-szobrot megörökítő ezüst dollárt 50%-os kedvezménnyel, mindössze 14 995 Ft-os áron vásárolhatja meg (+1490 Ft csomagolási és postaköltség). A kollekció következő érméit minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogjuk elküldeni Önnek, darabonként 29 990 Ft-os kedvező áron (+1490 Ft csomagolási és postaköltség).

Az érmetartó albumban – a kollekció 10 érméjén felül – egy színarany érme is helyet kap, mely a nagyszerű John F. Kennedy elnök előtt tiszteleg. Az arany érme nem a kollekció része, azt a kollekció kiküldött érméihez mellékelt megrendelő kártyával lehet megrendelni!

Ne feledje, amennyiben az érmék bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indokolás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti.

Ne hagyja ki a nagyszerű ajánlatot, váljon Ön is az Ezüst USA dollárok büszke tulajdonosává!

Igen, megrendelem az Ezüst USA dollárok kollekció első érméjeként az amerikai Szabadság-szobrot megörökítő ezüst dollárt 50%-os kedvezménnyel, mindössze 14 995 Ft-ért (+1490 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat további elemeit 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 29 990 Ft-ért (+1490 Ft csomagolási és postaköltség). Az érmek árát az azokkal kézbesített számla kiállításától számított 21 napon belül kell befizetnem.

A kollekció zárt jellegű, összesen 10 darab ezüst USA dollárból áll. A szigorúan korlátozott példányszám a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a sorozat legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát. Ne feledje, Önt semmiféle vásárlási kötelezettség nem terheli. Amennyiben az érmék bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indokolás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti.

Tulajdonságok
Anyag:
Ezüst (Ag 900/1000)
Minőség:
Tükörveret
Átmérő:
38,1 mm
Tömeg:
26,7 g
Kibocsátás:
Elemenként változó (1983-2007)
Kibocsátó:
Amerikai Egyesült Államok
Névérték:
1 dollár