Szózat a magyar nemzethez

Hazaszeretetünk jelképe színezüsttel és színarannyal bevont emlékérmenMagyar Éremkibocsátó Kft. - Szózat kézirat

A Szózatot a reformkor magyarországi kibontakozása idején, 1836-ban írta Vörösmarty Mihály, a 19. századi megújulás legnagyobb alakja. Vörösmarty költői eszköztárából bravúrosan használta az érzelmi töltöttség és a nagy ellentétek párosait. A műben az ész, erő és akarat révén létrejövő jobb kort és a harcok által beteljesedő nemzethalál vízióját állítja egymással szembe. A költeményben megformált eszmék a hazához való hűség legszebb jelképévé emelték a művet.

A Szózatot Egressy Béni zenésítette meg 1843-ban Bartay András, a Nemzeti Színház igazgatója által kiírt pályázat keretében. A mű Erkel Himnuszához hasonlóan nemzeti és egyházi ünnepeink szerves részévé vált.

 

A lenyűgöző Szózat emlékérem a fennkölt témához méltó, kivételes tulajdonságokkal rendelkezik:

  • A színtiszta ezüst (Ag 999/1000) bevonatnak köszönhetően az érem ezüstfényben pompázik, melynek ragyogását a 24 karátos szelektív arany (Au 999/1000) bevonat tovább fokozza.
  • A numizmatikai alkotás díszítettségét a legkiválóbb verdei minőség emeli ki, melynek köszönhetően az érem elő- és hátlapi mintázata a legapróbb részletekig kirajzolódik a tükörfényes háttéren. 
 
Szózat emlékérem
 
A Szózat emlékérem a Nemzetünk Dalai kollekció nyitó darabja, amely hazánk korszakalkotó költeményeit és azok szerzőit gyűjti csokorba. A páratlan gyűjtemény előfizetőjeként a Szózat emlékérem 50%-os kedvezménnyel, mindössze 5 495 Ft-ért lehet az Öné. A szigorúan korlátozott példányszámban kibocsátott sorozat kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában szerepel. Hazánkban és világszerte mindössze 5 000 teljes kollekció érhető el.
 
Tegye teljessé Nemzetünk dalai gyűjteményét, éljen az 50%-os kedvezménnyel!

 
Leírás
Anyag:
Kupronikkel
Bevonat:
Színezüst és színarany
Átmérő:
39 mm
Súly:
28 g
Minőség:
Tükörveret
Limitáció:
5 000 teljes kollekció
Előlap:
Vörösmarty Mihály portréja és kézjegye
Hátlap:
Hungária istennő allegorikus alakja

Nemzetünk Dalai - Költemények a magyar nép szívének legmélyéről

Az arany- és ezüstfényben tündöklő sorozat a 19. század történéseihez kalauzol bennünket, ahol a reformkor és a forradalom legnagyobb költői tűzték tollukra hazánk hősies, viszontagságokkal teli történelmét és tettekre buzdították a csillapíthatatlan szabadságvággyal küzdő országunkat.

A gyűjtemény 5 különleges emlékérmet foglal magába, amelyeket különböző nemesfém bevonatok díszítenek. A numizmatikai alkotások a múltidézés nosztalgikus hangulatán túl számos örök érvényű értéket hordoznak. Az egyenként is lenyűgöző kibocsátások együttesen olyan szellemiséget közvetítenek, amelyet a magyar nép mind a mai napig magáénak vall: a hősi múltat, a nemes eszméket és a reményt egy szebb jövőre.
 
A kollekció gyűjtői megemlékezhetnek a Szózatról és „a magyar szabadság első lélekzete”-ként emlegetett Nemzeti dalról egyaránt. Napjainkra azonban nemcsak a művek, hanem a szerzőik is nemzeti szimbólumokká váltak, ezért a sorozat Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor élete és munkássága előtt tisztelgő emlékérmeket is magába foglal.
Magyar Éremkibocsátó Kft. - Nemzetünk dalai kollekció
A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:
  • Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány és izgalmas életrajzi leírás minden éremhez
  • Tulajdonosi Tanúsítvány a kollekcióhoz
A páratlan sorozat előfizetőjeként az első elemet, a Szózat emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 5 495 Ft-os áron szerezheti meg. A kollekció következő érmeit minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogjuk elküldeni Önnek, darabonként 10 990 Ft-os kedvező áron (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). Ne feledje, hogy Önt semmiféle vásárlási kötelezettség nem terheli. Amennyiben az érmek bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti azt Társaságunk részére.
 
 
Ne késlekedjen, tegye teljessé Nemzetünk Dalai gyűjteményét!
Magyar Éremkibocsátó Kft. - Nemzetünk dalai album

Igen, megrendelem a Nemzetünk Dalai kollekció első elemeként a színezüsttel és színarannyal bevont Szózat emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 5 495 Ft-ért  (+ 0 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat következő érmeit minden további teendő nélkül 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 10 990 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség).  Az érmek árát az azokkal kézbesített számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem.

A kollekció zárt jellegű, összesen 5 darab színtiszta nemesfémmel bevont éremből áll. A szigorúan korlátozott példányszám a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát. Bármelyik érmet visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.