1921-es Béke Dollár

Az egyetlen év, amikor magas térhatás motívummal készült

1921-es Béke dollár

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

0
  • Egy különleges, rendkívül keresett történelmi érme
  • Magas tisztaságú ezüstből bocsátották ki
  • Peace Dollar, ami a világháború utáni béke nevét őrzi
  • Az utolsó amerikai ezüst dollár, amely hivatalos fizetőeszközként forgalomban volt
  • Típus: Egyedi termék
  • Rendelkezésre álló mennyiség Utolsó darabok
Kedvező ár: 119 900 Ft

Magas térhatású Béke dollár 1921-ből

Ismerje meg lenyűgöző történetét!

A hivatalos amerikai pénznem, a dollár érdekfeszítő történetének és a világ történelmének jelentőségteljes pillanata ölt testet abban közel száz éve kibocsátott, Béke Dollárnak nevezett érmében, melynek most Ön is büszke tulajdonosa lehet.

Az első világháború végének gazdasági visszaesése megingatta a nemesfém piacokat is. A nehézségek enyhítésére 1918-ban az Egyesült Államok kormánya vállalta, hogy nagy mennyiségben szállít ezüstöt és más értékes fémet az Egyesült Királyságnak, ezért 350 millió érmét bevontak a forgalomból és beolvasztottak.

Ennek következtében az érmék mennyisége rövid idő alatt a felére csökkent. A helyzetet sürgősen orvosolni kellett, ezért elhatározták egy új tervezésű 1 dolláros ezüst érme kibocsátását. 

A Béke Dollárnak nevezett 1 dolláros érmét (Peace Dollar) a Morgan dollár pótlásaként bocsátották ki. Nevét a „PEACE” szó után kapta, melyet az érme hátoldalára domborítottak. A felirat az I. világháború utáni békére hivatott emlékeztetni.

Az első, 1921-es kibocsátás azért rendkívüli, mert magas térhatású kivitelezésben készült, a későbbi kiadások már kevésbé térhatású, laposabb változatban készültek. A Béke Dollár az utolsó olyan amerikai ezüst dollár, amely hivatalos fizetőeszközként forgalomban volt.

Kedvező ár: 119 900 Ft
Tulajdonságok
Anyag:
Ezüst (Ag 900/1000)
Átmérő:
38,1 mm
Tömeg:
26,73 g
Minőség:
Nagyon szép, kiváló
Kibocsátás:
1921
Kibocsátó:
Egyesült Államok
Névérték:
1 dollár
Limitáció:
Történelmi

Igen, megrendelem az 1921-es Béke Dollárt 119 900 Ft-os kedvező áron (+ 1990 Ft csomagolási és postaköltség). Jelenlegi vásárlásom nem jár további kötelezettséggel, a terméket a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldhetem. A termék árát nem most küldöm el, azt szállításkor a postásnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen a számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem.