Az államalapítás évszázada – X. század

Színarannyal és rózsaarannyal bevont emlékérmen

A X. század a Kárpát-medencében éppen csak letelepedő magyarság számára óriási változásokat hozott. Az első évtizedekben a lovasíjászat ősi hagyományát őrző magyarok harci kedve nem ismert határokat, Európa‑szerte rettegtek nyilaiktól. A nomád, portyázó életmódról a szentként tisztelt István vezette át népünket a keresztény hitre, s megkoronázásával megszületett a Magyar Királyság. A koronázásra feltehetően 1000. december végén került sor, így az évszázad legvégére datálhatjuk nemzetünk egyik legmeghatározóbb történelmi eseményét, az államalapítást. A lenyűgöző X. század emlékérem gazdag motívumvilága ennek az eseménysorozatnak állít emléket. 

Az államalapítás évszázadát megörökítő X. század érem a fennkölt témához méltó, kivételes tulajdonságokkal rendelkezik: 

  • Az érem különleges aranyfényben pompázik, a színtiszta arany (Au 999/1000) bevonat ragyogását szelektív rózsaarany bevonat fokozza tovább.
  • A numizmatikai alkotás díszítettségét a legkiválóbb verdei minőség emeli ki, melynek köszönhetően az érem elő- és hátlapi mintázata a legapróbb részletekig kirajzolódik a tükörfényes háttéren. 

A nemzetünk dicső története színarannyal és rózsaarannyal bevont emlékérmeken

Az államalapítás évszázadát megörökítő X. század emlékérem a Magyar Századok kollekció nyitó darabja, amely nemzetünk történetének legjelentősebb mérföldköveiről emlékezik meg. A páratlan gyűjtemény előfizetőjeként a színarannyal és rózsaarannyal bevont X. század emlékérem 50%-os kedvezménnyel, mindössze 5 995 Ft-ért lehet az Öné. A szigorúan korlátozott példányszámban kibocsátott sorozat kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában szerepel. Hazánkban és világszerte mindössze 15 000 teljes kollekció érhető el.

Éljen az 50%-os kedvezmény lehetőségével!

Tulajdonságok
Anyag:
Réz
Bevonat:
Kétféle arany
Minőség:
Tükörveret
Átmérő:
35 mm
Limitáció:
15 000 teljes kollekció
Tömeg:
17 g
Előlap:
A X. század legjelentősebb mérföldkövei motívumkompozícióba foglalva
Közös hátlap:
Szűz Mária alakjával összekapcsolódó szimbolikus világfamotívum

Nemzetünk dicső története

A magyar történelem krónikája évszázadról évszázadra

A X. század emlékérem a lenyűgöző Magyar Századok éremkollekció nyitó darabja, mely nemzetünk történelme előtt tiszteleg. A sorozat különlegessége abban áll, hogy a népünk életét végigkísérő mérföldkövek sorát a magyar numizmatika történetében először foglalja keretbe egy éremgyűjtemény, amely az eseményeket évszázadonként egy-egy lenyűgöző emlékérmen vonultatja fel. 

Magyar Századok névre keresztelt káprázatos sorozat valóságos időutazásra invitálja a gyűjtőket a X. századtól egészen a XXI. századig. A 12 színarannyal és rózsaarannyal bevont emlékérmet felvonultató gyűjtemény érmei szemet gyönyörködtető motívumkompozíciók által idézik fel gazdag történelmi múltunkat a kezdetektől egészen napjainkig. A gyűjtemény egyedülállóságát tovább fokozza, hogy kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában szerepel, ráadásul szigorúan korlátozott példányszámban: világszerte mindössze 15 000 teljes sorozat érhető el.

 A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:

 Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és izgalmas háttértörténeti   anyagot minden éremhez

 • Tulajdonosi Tanúsítványt a kollekcióhoz

 • Látványos éremtartó albumot már az első küldeménnyel az érmek professzionális tárolásához és látványos bemutatásához     

A páratlan sorozat előfizetőjeként az első elemet, a X. század emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 5 995 Ft-os áron szerezheti meg. A kollekció következő érmeit minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogjuk elküldeni Önnek, darabonként 11 990 Ft-os kedvező áron (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). Ne   feledje, hogy Önt semmiféle vásárlási kötelezettség nem terheli. Amennyiben az érmek bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti azt Társaságunk részére.


Éljen az 50%-os kedvezménnyel, és csatlakozzon azon ügyfeleink köréhez, akik évszázadról évszázadra gyűjthetik össze saját történelmi krónikájukat a látványos éremtartó albumban helyet kapó káprázatos érmek által!

Igenmegrendelem a Magyar Századok kollekció első elemeként a színarannyal és rózsaarannyal bevont X. század emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 5 995 Ft-ért (+ 0 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat következő érmeit minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 11 990 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). Az érmek árát az azokkal kézbesített számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem.

A kollekció zárt jellegű, összesen 12 darab színarannyal és rózsaarannyal bevont emlékéremből áll. A szigorúan korlátozott példányszám a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a sorozat legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát. Bármelyik érmet visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.