A 20. századi magyar történelem egyik legjelentősebb eseménye
500/1000 finomságú ezüst ötvözetből készült emlékérmen

Az 1956. október 23-án kitört forradalom és az azt követő szabadságharc a szovjet mintán alapuló rendszer eltörlését és a demokrácia kikiáltását tűzte zászlajára. A forradalom ugyan elbukott, de a szabadság napjainak emléke reményt adott a rendszer ellenfeleinek és erkölcsi erőt a rendszerváltás híveinek. A forradalom hősei nem hiába áldozták életüket, még ha a megtorlás éveiben úgy is tűnt. Példát mutattak a világnak bátorságból, elszántságból és hazaszeretetből. 1956 története - a mi történetünk - a mai magyar demokrácia egyik legfontosabb hagyománya.

Hazánk gazdag történelme és az 1956-os forradalom hőseinek dicső emléke ösztönzött bennünket az 1956-os forradalom és szabadságharcnak emléket állító érem kibocsátására. A lenyűgöző emlékérem a fennkölt témához méltó, kivételes tulajdonságokkal rendelkezik. Az 500/1000 finomságú ezüst ötvözetből készült numizmatikai remekmű díszítettségét a legkiválóbb verdei minőség emeli ki, melynek köszönhetően az érem elő- és hátlapi mintázata a legapróbb részletekig kirajzolódik a tükörfényes háttéren. 

„Nem érti ezt az a sok ember,
Mi áradt itt meg, mint a tenger?
Miért remegtek világrendek?
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
De most sokan kérdik: mi történt?
Ki tett itt csontból, húsból törvényt?
És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik -
Ők, akik örökségbe kapták-:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?”

Márai Sándor: Mennyből az angyal, 1956

FOTO: FORTEPAN / Nagy Gyula

1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem a magyar nemzet történetének legfontosabb mérföldköveit megörökítő Magyarország történelme kollekció első eleme. A szigorúan korlátozott példányszámban kibocsátott sorozat kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában szerepel. Hazánkban és világszerte mindössze 5 000 teljes kollekció érhető el. 

A páratlan gyűjtemény előfizetőjeként az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem 50%-os kedvezménnyel, mindössze 6 495 Ft-ért (+1 490 Ft csomagolási és postaköltség) lehet az Öné. 

Magyarország történelme
Egy büszke nemzet ezer éve

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem a lenyűgöző Magyarország történelme éremsorozat első eleme. Hazánk európai viszonylatban is hosszúnak számító történelme során mindig szerves része volt az öreg kontinens történéseinek. Központi fekvésének köszönhetően az évszázadok folyamán minden irányból folyamatosan érték hatások, amelyek ellenére vagy éppen azoknak köszönhetően a magyar népnek sikerült megőriznie egyedülálló szerepét, sajátos identitását, nyelvének egyediségét. A több mint ezeréves múlt mára Európa egyik legrégebbi államává emelte Magyarországot.

A Fritz Mihály éremművész által tervezett historikus összefoglaló, amely csokorba gyűjti a magyar nemzet legjelentősebb eseményeit a magyar törzsek Kárpát-medencében történő letelepedésétől egészen napjainkig, büszkén továbbörökíthető értéket kínál az elkötelezett éremgyűjtők számára.

A gyűjtemény egyedülállóságát tovább fokozza, hogy kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában szerepel, ráadásul szigorúan korlátozott példányszámban: világszerte mindössze 5 000 teljes sorozat érhető el.

A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:

• Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és izgalmas háttértörténeti anyagot minden éremhez
• Tulajdonosi Tanúsítványt a kollekcióhoz
• Elegáns gyűjtői díszdobozt az érmek látványos bemutatásához

A páratlan sorozat előfizetőjeként az első elemet, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 6 495 Ft-os áron (+ 1 490 Ft csomagolási és postaköltség) szerezheti meg. A kollekció további elemeit 3-4 hetente fogjuk elküldeni Önnek, érmenként 12 990 Ft-os kedvező áron (+ 1 490 Ft csomagolási és postaköltség). Amennyiben az érmek bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint visszaküldheti azt a kézhezvételtől számított 14 napon belül.

Bízunk benne, hogy hamarosan a kivételes népszerűségnek örvendő Magyarország történelme kollekció elégedett gyűjtői között üdvözölhetjük Önt!  

Magyar Éremkibocsátó garanciák

Igen, megrendelem a Magyarország történelme kollekció első elemeként az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérmet kedvezményes, 6 495 Ft-os áron (12 990 Ft helyett) + 1 490 Ft csomagolási és postaköltség. A sorozat további elemeit 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, 12 990 Ft-ért (+ 1 490 Ft csomagolási és postaköltség). 

A kollekció nyitott jellegű, azaz előre meg nem határozott számú elemből áll. A szigorúan korlátozott példányszám a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát. A vonatkozó jogszabályok szerint bármelyik érmet visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.

Tulajdonságok
Anyag:
500/1000 finomságú ezüst ötvözet
Átmérő:
34 mm
Tömeg:
15 g
Minőség:
Tükörveret
Limitáció:
5000 teljes kollekció
Előlap:
A forradalmárok egy csoportja, kezükben a lyukas nemzeti zászlóval
Hátlap:
A magyar történelmet jelképező címerpajzsok
Kizárólagos forgalmazó:
Magyar Éremkibocsátó Kft.
További elemek ára:
12 990 Ft