A Rákóczi-emlékév tiszteletére:

Eredeti történelmi érmeválogatás a Rákóczi-szabadságharc idejéből

Rákóczi szett

Rákóczi szett

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

0
  • Több mint 300 éves eredeti érmék
  • Csak a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában
  • Történelmi jellegüknél fogva limitált kibocsátások
  • AJÁNDÉK: Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány, érdekes kísérőlevél és elegáns gyűjtői díszdoboz
  • Típus: Egyedi termék
  • Rendelkezésre álló mennyiség Utolsó darabok
Kedvező ár: 429 900 Ft

A szabadságharc pénzei:

Eredeti történelmi érmék II. Rákóczi Ferenc idejéből

Tudta-e Ön, hogy 2019-et a magyar Országgyűlés hivatalos Rákóczi Ferenc-emlékévnek nyilvánította? Kereken 315 éve tört ki a hazánk függetlenségéért vívott Rákóczi-szabadságharc, amely 1703-tól 1711-ig tartott.

A rendkívüli történelmi szett 3 eredeti érmét foglal magába:

  • A szabadságharc legnagyobb értékű ezüstpénze a féltallér, más néven ezüst forint volt. Az érmék két verdéből, Körmöcbányáról és Munkácsról kerültek ki.
  • Az 1704 és 1707 között kibocsátott rézpénzek nagyobb címletű érméje a 10 polturás érme. A hátlapra két soros PRO LIBERTATE felirat és díszes kartussal övezett értékjelzés került. Hátlapi feliratuk miatt a korszakban ezeket az érméket gyakran libertásnak hívták.
  • A szabadságharc legkisebb értékű pénzének, a rézpolturának előlapján a koronás kettős címer szerepel, két oldalt verdejeggyel. Hátlapjukon a holdsarlón ülő Madonna látható balján a kisdeddel. Az ónodi országgyűlést követően a rézpénzek közül egyedül ezeknek az érméknek maradt meg az eredetileg meghatározott értéke.

Emlékezzen meg Ön is méltó módon a Rákóczi-emlékév alkalmából a szabadságharcról, szerezze meg az egyedülálló szettből saját példányát!

Kedvező ár: 429 900 Ft
Tulajdonságok
Anyag:
Ezüst, réz
Átmérő:
~22-36 mm
Tömeg:
~3-14 g
Minőség:
Nagyon szép
Limitáció:
Történelmi
Kibocsátás:
1704-1707
Kibocsátó:
Magyar Királyság
Névérték:
Változó

Igen, megrendelem a Rákóczi-szabadságharc évfordulójára kibocsátott eredeti, történelmi érme szettet 429 900 Ft-os kedvező áron (+1990 Ft csomagolási és postaköltség). Jelenlegi vásárlásom nem jár további kötelezettséggel, a terméket a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldhetem. A termék árát nem most küldöm el, azt szállításkor a postásnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen a számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem