"A magyar szabadság első lélekzete"

Nemzeti dal 14 karátos arany érmen

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

0
 • 14 karátos arany (Au 585/1000)
 • A legkiválóbb verdei minőség: tükörveret
 • Kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában érhető el
 • 14 napos visszaküldési garancia
 • Világszerte mindössze 999 érem
 • Típus: Egyedi termék
 • Rendelkezésre álló mennyiség Utolsó darabok
Kedvező ár: 59 900 Ft

Nemzeti dal 14 karátos arany érem!

A nemzetünk forradalmár költőjeként ismert Petőfi Sándor egyik legismertebb költeménye a Nemzeti dal, amely valamennyi magyar számára a szabadság iránti rendíthetetlen vágy jelképévé vált. Hazafias költészetünk egyik legemlékezetesebb darabja, melynek tartalma ösztönösen ragadja meg és fogja össze azokat a pontokat, melyeket a magyar nép magáénak vall: a hősi múltat, a nemes eszméket és a reményt egy szebb jövőre.Magyar Éremkibocsátó Kft- Nemzeti dal első nyomat

A költő két nappal a forradalom kitörése előtt, 1848. március 13-án írta a művet. Bár a címben „dal” szerepel, a szerző a költeménnyel valójában egy felhívást intéz a nemzethez. E forradalmi mű olyan mozgósító szándékból írt költemény, amely politikai álláspontot fogalmaz meg, így a kiáltványlíra körébe tartozik.

Miután 1848. március 15-én kitört a forradalom, Petőfi többször is elszavalta a költeményt. Versének egy nyomtatott példányát pedig átadta a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának, Kubinyi Ágostonnak. Erre saját kezűleg írta a következőt:
„Az 1848diki marczius 15kén kivívott sajtószabadság után legeslegelőször nyomtatott példány, s így a magyar szabadság első lélekzete.”
 

A numizmatikai remekmű a témához méltó kivételes tulajdonságokkal rendelkezik:  

 • 14 karátos aranyból (Au 585/1000) készült,
 • az érem a legkiválóbb verdei minőségben, tükörverettel került kibocsátásra,
 • a különleges emlékérem előlapja a lelkes forradalmi tömeg előtt szavaló Petőfi Sándor alakját jeleníti meg,
 • a hátlapot a szabadság metaforájaként egy láncot kettévágó kard képe díszíti.
Kedvező ár:59 900 Ft
Leírás
Anyag:
Arany
Tisztaság:
14 karát (Au 585/1000)
Átmérő:
18 mm
Súly:
2 g
Minőség:
Tükörveret
Limitáció:
999 db
Előlap:
A szavaló Petőfi Sándor a lelkes forradalmi tömeg előtt
Hátlap:
Láncot kettévágó kard
Kibocsátás éve:
2018
Kizárólagos forgalmazó:
Magyar Éremkibocsátó Kft.

Igen, megrendelem a 14 karátos aranyból (Au 585/1000) készült Nemzeti dal emlékérmet kedvező áron, 59 900 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A termék árát nem most küldöm el, azt a termékhez csatolt számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem. Jelenlegi vásárlásom nem jár további kötelezettséggel, a terméket a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldhetem.

Tájékoztatjuk, hogy megadott személyes adatait kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kezeli és a cégcsoportjához tartozó cégek dolgozzák fel, rendelések teljesítéséhez és újdonságaik bemutatásához. Adatait harmadik félnek nem adjuk át. Jelen nyilatkozat az adatkezelőhöz intézett visszavonásig érvényes. A Magyar Éremkibocsátó Kft. az ügyfelei személyes adatait az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően, önkéntes hozzájárulás alapján kezeli.