Nemzetünk születése, az államalapítás

Kétféle arannyal bevont érem az esemény évszázadának tiszteletére

A X. század óriási változásokat hozott a Kárpát-medencében éppen csak letelepedő magyarság számára. Az első évtizedekben a lovasíjászat ősi hagyományát őrző magyarok harci kedve nem ismert határokat, Európa‑szerte rettegtek nyilaiktól. A nomád, portyázó életmódról a szentként tisztelt István király vezette át népünket a keresztény hitre, s megkoronázásával megszületett a Magyar Királyság.

István király koronázásra feltehetően 1000. december végén került sor, így az évszázad legvégére datálhatjuk nemzetünk egyik legmeghatározóbb történelmi eseményét, az államalapítást. A lenyűgöző X. század emlékérem gazdag motívumvilága ennek a kivételes évszázadnak állít emléket. 

Az érem különlegessége a következőkben rejlik:

  • Rózsaarany és színarany bevonatok kombinációja
  • A legkiválóbb verdei minőségnek köszönhetően felülete tükörfényesen ragyog

Az érem mellé Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és izgalmas történeti leírást is küldünk Önnek.

A X. század emlékérem a magyar nemzet történelme előtt tisztelgő Magyar Századok kollekció nyitó darabja. A páratlan gyűjtemény előfizetőjeként a X. század emlékérem 50%-os kedvezménnyel, mindössze 6 495 Ft-ért (+1 490 Ft csomagolási és postaköltség) lehet az Öné.

Éljen az 50%-os kedvezmény lehetőségével!

Nemzetünk dicső története kollekció

A magyar történelem krónikája évszázadról évszázadra

A X. század emlékérem a lenyűgöző Magyar Századok éremkollekció nyitó darabja, mely nemzetünk történelme előtt tiszteleg. A sorozat különlegessége abban áll, hogy a magyar numizmatika történetében elsőként vonultatja fel történelmünk legfontosabb eseményeit évszázadonként megjelenítve egy-egy lenyűgöző emlékérmen. 

Magyar Századok névre keresztelt sorozat egy igazi időutazásra invitálja a gyűjtőket a X. századtól egészen a XXI. századig. A 12 színarannyal és rózsaarannyal bevont emlékérmből álló gyűjtemény érmei szemet gyönyörködtető motívumkompozíciók által idézik fel gazdag történelmi múltunkat a kezdetektől egészen napjainkig.

A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:

  • Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és izgalmas történeti leírást minden éremhez
  • Tulajdonosi Tanúsítványt a kollekcióhoz
  • Látványos éremtartó albumot már az első küldeménnyel az érmek tárolásához és bemutatásához 

Az éremtartó albumban – a kollekció 12 érmén felül – egy színtiszta arany érem is helyet kap, mely a honfoglalásról emlékezik meg. A színarany érem nem a kollekció része, azt a kollekció kiküldött érmeihez mellékelt megrendelő kártyával lehet megrendelni!

Éljen az 50%-os kedvezménnyel, és csatlakozzon azon ügyfeleink köréhez, akik évszázadról évszázadra gyűjthetik össze saját történelmi krónikájukat a látványos éremtartó albumban helyet kapó káprázatos érmek által!

Igenmegrendelem a Magyar Századok kollekció első elemeként a színarannyal és rózsaarannyal bevont X. század emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 6495 Ft-ért (+1 490 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat következő érmeit minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 12 990 Ft-ért (+1 490 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozatot alkotó érmek árát az azokkal együtt kézbesített számla kiállításától számított 21 napon belül kell befizetnem.

A kollekció zárt jellegű, összesen 12 darab színarannyal és rózsaarannyal bevont emlékéremből áll. A szigorúan korlátozott példányszám a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a sorozat legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát.

Visszaküldési jog: amennyiben az érmek bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indoklás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti, ekkor annak árát visszatérítjük. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatja a kollekció gyűjtését.

Tulajdonságok
Anyag:
Réz
Bevonat:
Kétféle arany
Minőség:
Tükörveret
Átmérő:
35 mm
Limitáció:
15 000 teljes kollekció
Tömeg:
17 g
Előlap:
István király koronázása és lovasíjász harcosok
Közös hátlap:
Szűz Mária alakjával összekapcsolódó szimbolikus világfamotívum