I. (Nagy) Lajos eredeti ezüst dénárja

Egyenesen a 14. századból

I. (Nagy) Lajos ezüst pénze egy eredeti ezüst dénár, amely több mint 650 éve készült! Anjou-házi királyunk uralkodása alatt mélyreható átalakuláson ment keresztül a magyar pénzügyigazgatás. Ezzel egyidőben jelentős éremképi változáson estek át a pénzek is. Ez a szerecsenfejes dénár jellegzetes előlapi éremképe után kapta a nevét, mely motívum a padovai származású Szerecsen Jakabhoz köthető, akit méltán nevezhetünk a Lajos-kori pénzügyigazgatás sikeremberének.

Azt gondolja, ilyen kedvező áron nem tehet szert egy történelmi érmére, amely ráadásul ezüstből készült?

  • Annak érdekében, hogy minden kétségét elűzzük, megrendelése esetén I. (Nagy) Lajos ezüst dénárját - csakúgy, mint a kollekció többi érméjét - AJÁNDÉK Eredetiséget Igazoló Tanúsítvánnyal és szakértő által írt háttértörténeti anyaggal együtt küldjük el Önnek.
  • A kísérőlevélhez a történelmi és éremtani háttéranyagot Kovács Enikő, a Magyar Nemzeti Múzeum Éremtárának régész-numizmatikusa szolgáltatta.
  • Az érmék eredetiségét továbbá Lengyel András, numizmatikával magas szinten foglalkozó szakember vizsgálta és garantálja, aki több mint 20 éves árverési tapasztalattal bír, továbbá a Pannonia Terra Numizmatika tulajdonosa és az nagysikerű Ezüstkönyv kiadványok szerzője.

I. (Nagy) Lajos király eredeti ezüst dénárja a magyar pénztörténet egyik kiemelkedően izgalmas kibocsátása, egyben a Királyok ezüst kincstára gyűjtemény kezdő eleme. A páratlan gyűjtemény előfizetőjeként I. (Nagy) Lajos ezüst dénárja kedvezményes áron, 9 995 Ft-ért lehet az Öné! 

Szerezze meg Ön is saját Anjou-ház korabeli kincsét!

Magyar Éremkibocsátó Kft. garanciák

Tulajdonságok
Anyag:
Ezüst
Átmérő:
~14 mm
Tömeg:
~0,41 g
Minőség:
Nagyon szép
Limitáció:
Történelmi jellegénél fogva limitált
Előlap:
Afrikai férfiportré
Hátlap:
A Magyar Királyságot jelképező kettőskereszt

Eredeti történelmi érmék a Magyar Királyság századaiból

A Magyar Királyság közel 10 évszázada alatt 10 uralkodóház több mint 50 királya formálta történelmünket, ezáltal gazdagítva nemzeti kultúránkat. A magyar pénzverés múltja hazánk történelméhez hasonlóan igen gazdag. Numizmatikai örökségünk története már a kezdetektől szorosan összefonódott népünk sorsának alakulásával. Ennek az örökségnek állít emléket a Királyok ezüst kincstára elnevezésű kollekció, mely a legnagyobb magyar uralkodóházak pénzverésébe enged betekintést.

Gyűjtse ki a Királyok ezüst kincstárát!

Az összesen 6 ezüst dénárt felvonultató sorozatban a Magyar Királyság 6 uralkodójának egy-egy eredeti ezüst érméje kapott helyet, melyeket uralkodóink több száz évvel ezelőtt akár a saját kezükben is tarthattak. Az érmék mindegyike eredeti történelmi ezüst pénz, nem másolat és nem utánveret, elérhetőségük pedig történelmi jellegükből adódóan korlátozott.

A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:  

  • Látványos érmetartó albumot már az első küldeménnyel

  • Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt minden érméhez

  • Numizmatikai szakértő által írt háttértörténeti leírást az érmék pénztörténeti érdekességeiről

  • Tulajdonosi Tanúsítványt a kollekcióhoz

A páratlan sorozat előfizetőjeként az első érmét, I. (Nagy) Lajos király ezüst dénárját kedvezményes áron, mindössze 9 995 Ft-os áron szerezheti meg. A kollekció következő darabjait minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogjuk elküldeni Önnek, érménként 19 990 Ft-os kedvező áron (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). Ne feledje: a vonatkozó jogszabályok szerint az érmék bármelyike visszaküldhető a kézbesítéstől számított 14 napon belül Társaságunk részére.

Éljen a lehetőséggel, szerezze meg a látványos ajándékokkal színesített, több száz éves érméket felvonultató sorozatot! 

Magyar Éremkibocsátó Kft. garanciák

Igenmegrendelem a Királyok ezüst kincstára kollekció első elemeként I. (Nagy) Lajos király ezüst dénárját kedvezményes áron, 9 995 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat következő  érméit minden további teendő nélkül, 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, 19 990 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A termék árát nem most küldöm el, azt szállításkor a postásnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen a számla kiállításától számított 21 napon belül kell befizetnem.

A kollekció zárt jellegű, 6 eredeti történelmi érméből áll. A vonatkozó jogszabályok szerint bármelyik érmét visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.

Az érmetartó albumban – a kollekció 6 érméjén felül – egy eredeti történelmi arany érme is helyet kap. Az arany érme nem a kollekció része, azt a kollekció kiküldött érmeihez mellékelt megrendelő kártyával lehet megrendelni!