Hivatalos féldolláros John F. Kennedy tiszteletére!

Kereken 60 évvel ezelőtt lépett hivatalba az USA azóta is legnépszerűbb elnöke, a tragikus sorsú John F. Kennedy. A személye és öröksége előtt tisztelgő ikonikus féldolláros az Amerikai Egyesült Államok kormányának hivatalos kibocsátása, mely kizárólagosan az elnök és a kongresszus jóváhagyásával láthatott napvilágot.

A világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendő, fél dollár névértékű hivatalos emlékérmét különleges ajánlatunk keretében most Ön is megszerezheti!

Legyen Ön is a legendás amerikai elnököt mintázó hivatalos emlékérme büszke tulajdonosa kedvező áron, mindössze 5 990 Ft-ért!

Az Amerikai Egyesült Államok amellett, hogy a világ vezető valutájának büszke kibocsátója, számtalan legendás, ikonikus emlékérmével gazdagította a numizmatika palettáját. Közülük az egyik legkeresettebb a 400 ezrelékes ezüst tartalommal (Ag 400/1000, Cu 600/1000) az USA legnépszerűbb elnökének tartott John F. Kennedy tiszteletére kibocsátott emlékérme.

Hogy döntését megkönnyítsük, megrendelése esetén a hivatalos John F. Kennedy féldollárt AJÁNDÉK Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány, valamint egy izgalmas háttértörténeti anyag kíséretében juttatjuk el Önhöz.

Ne késlekedjen! Helyezze a kosarába és rendelje meg most!

Anyag: 400/1000 ezüst, 600/1000 réz
Átmérő: 30,61 mm
Súly: 11,5 g
Névérték: 1/2 USA dollár
Kibocsátás éve: 1965-1970
Kibocsátó: Az USA kormánya
Minőség:  Verdefényes
Előlap:  John F. Kennedy világhírű portréja
Hátlap:  Az Amerikai Egyesült Államok elnöki pecsétje

 

Tulajdonságok
Anyag:
400/1000 ezüst, 600/1000 réz
Átmérő:
30,61 mm
Súly:
11,5 g
Névérték:
1/2 USA dollár
Kibocsátás éve:
1965-1970
Kibocsátó:
Az USA kormánya
Minőség:
Verdefényes
Előlap:
John F. Kennedy világhírű portréja
Hátlap:
Az Amerikai Egyesült Államok elnöki pecsétje

60 éve iktatták be az USA legnépszerűbb elnökét:

Hivatalos féldolláros John F. Kennedy tiszteletére!

Idén januárban több okból is az Egyesült Államokon a világ szeme. A novemberben megválasztott új elnök, Joe Biden beiktatásának hónapjában járunk. Ami azonban tovább fokozza az érdeklődést, hogy idén tisztelgünk az USA egyik legkedveltebb elnöke, John F. Kennedy beiktatásának 60. évfordulója előtt is.

Kennedy meggyilkolása után néhány napon belül, 1963. november 22-én az Egyesült Államok kormánya úgy határozott, hogy érmét bocsát ki az elhunyt elnöklegenda emlékére. A megbízott philadelphiai pénzverde fővésnöke gyorsan elkészítette a féldolláros érme tervét, amelynek előlapján az egykori elnök világhíres profilja, hátlapján a hivatalos amerikai elnöki pecsét látható.

Johnson elnök 1963. december 30-án aláírta a tervezet engedélyezéséről szóló törvényjavaslatot. A pénzverés alig néhány héttel később kezdetét vette. Bár több mint 50 év telt el az első érme kibocsátása óta, a Kennedy féldolláros azóta is az imádott elnök életének és múlhatatlan hagyatékának gyűjthető emlékeként él tovább.

Bizonyára Ön is örömmel birtokolna egy saját példányt a hivatalos Kennedy féldollárosból. Megrendelése esetén az amerikai érmét ajándék Eredetiséget Igazoló Tanúsítvánnyal és izgalmas háttértörténeti anyaggal együtt küldjük el Önnek!

Anyag: 400/1000 ezüst, 600/1000 réz
Átmérő: 30,61 mm
Súly: 11,5 g
Névérték: 1/2 USA dollár
Kibocsátás éve: 1965-1970
Kibocsátó: Az USA kormánya
Minőség: Verdefényes
Előlap: John F. Kennedy világhírű portréja
Hátlap: Az Amerikai Egyesült Államok elnöki pecsétje

 

Kínálatunkban az érme csak a magyar háztartások számára elérhető. Kérjük, csak egy megrendelést küldjön el. 

Szerezze meg saját Kennedy féldolláros érméjét kedvező áron, mindössze 5 990 Ft-ért!

!

Igen, Ön megrendeli az USA kormánya által kibocsátott hivatalos Kennedy féldollárost kedvező áron, 5 990 Ft-ért (+990 Ft csomagolási és postaköltség).

Az érme megvásárlása nem jár további kötelezettségekkel. A terméket a vonatkozó jogszabályok szerint a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldheti. Az érme árát ne most küldje el, azt a küldeményhez csatolt számla kiállítását követő 21 napon belül kell befizetni.

Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja.