Indián fejes történelmi arany érme

Koronázza meg amerikai dollár gyűjteményét!

1908-ban, Theodore Roosevelt elnöksége alatt az Amerikai Egyesült Államok Pénzverdéje kibocsátotta az első olyan amerikai érmét, melyen indián szimbólum kapott helyett. Ezzel a merész lépéssel megszületett egy legendás amerikai történelmi érme: az indián fejes arany 2,5 dollár!

A különleges érme megosztotta az amerikai társadalmat nem csupán mintázatának, de egyedülálló technikai kivitelezésének köszönhetően is, ugyanis az amerikai numizmatika történetében ez az egyetlen olyan érme, melyen a díszítő elemek nem kiemelkednek az érme alapjának síkjából, hanem belesüllyednek abba!

Az érme előlapján egy mívesen kidolgozott, harci fejdíszben ábrázolt indián arc látható, míg az érme hátlapját az USA emblematikus állata, a fehérfejű rétisas díszíti.

A páratlan, történelmi kibocsátás kivételes tulajdonságokkal bír:

  • Magas tisztaságú arany (Au 900/1000) dollár
  • Közel 100 éves, legendás történelmi érme
  • Egyedülálló verdei kivitelezéssel készült
  • Ikonikus amerikai motívumok díszítik

Az Indián fejes arany dollárt a Magyar Éremkibocsátó Kft. ajándék Eredetiséget Igazoló Tanúsítvánnyal és izgalmas háttértörténeti anyaggal együtt küldi el Önnek kedvező 129 990 Ft-os áron (+ 1 990 Ft csomagolási és postaköltség). 

Tegye teljessé most éremtartó albumát, rendelje meg az amerikai érmeritkaságot!

Tulajdonságok
Anyag:
Arany (Au 900/1000)
Átmérő:
18 mm
Tömeg:
4,18 g
Kibocsátás:
1908-1929
Kibocsátó:
Amerikai Egyesült Államok
Névérték:
2,5 dollár
Előlap:
Indián profil harci fejdíszben
Hátlap:
Fehérfejű rétisas olajággal és nyílvesszőkkel

Igen, megrendelem az Indián fejes arany dollárt 129 990 Ft-os kedvező áron (+ 1 990 Ft csomagolási és postaköltség). Az érme megvásárlása nem jár további kötelezettségekkel. A terméket a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldhetem.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a részletfizetési lehetőség webshopunkban nem érhető el, ezzel kapcsolatosan kérjük, keresse ügyfélszolgálati munkatársainkat az alábbi telefonszámon:

06 80 888 889*

Hétköznap 8:00 - 19:00 között,

hétvégén 9:00 - 15:00 között.

* Díjmentesen hívható telefonszám