Legyen Öné a kiemelkedő évforduló tiszteletére készített exkluzív zsebnaptár!

Kölcsey Ferenc 200 éve írta nemzetünk fohászát, a Himnuszt!

A jeles évforduló alkalmából készített, az egész 2023-as évet felölelő Himnusz 200 zsebnaptár különlegessége a borítón látható egyedileg tervezett, arany színnel nyomott logó, valamint az igényes és praktikus belső kialakítás.

A Hymnus, a’ Magyar nép zivataros századaiból Kölcsey Ferenc költeménye, amely 1823. január 22-én született meg. Először Kisfaludy Károly Aurora című zsebkönyvjében jelent meg. 1844-ben a pályázatot írtak ki a megzenésítésére, amit Kölcsey sajnos már nem élhetett meg. A kivételes tehetséggel megáldott zeneszerző, Erkel Ferenc szerzeménye lett a győztes, amely mind a szakmai zsűri, mind a közönség körében is osztatlan sikert aratott. A zenei remekmű által a költemény nemcsak szélesebb körben terjedt el, hanem nemzeti ünnepeink szerves részévé vált és máig kitüntetett szereppel bír a nemzeti öntudat formálásában. Nyilvános ünnepségen 1844. augusztus 10-én, a Széchenyi gőzös vízrebocsátásának alkalmából csendült fel először a dallam.

A napjainkban ismert dallam hangszerelése Dohnányi Ernő 1938-as átdolgozásán alapul.
A mintegy harminc nyelvre lefordított Himnuszt ugyan 1903-ban elfogadta az Országgyűlés hazánk hivatalos himnuszaként, az erről szóló törvényjavaslatot I. Ferenc József nem szentesítette, így nem léphetett hatályba. A Himnuszt hivatalosan a rendszerváltást követően vették fel a címer és a zászló mellé nemzeti jelképeink sorába, január 22-ét pedig a remekmű és alkotója előtti tiszteletből a magyar kultúra napjává nyilvánították.

Szerezze meg most, ezt a teljesen egyedileg gyártott naptárat az új esztendőre!

Tulajdonságok
Mérete::
103×166×11 mm

Igen, megrendelem az exkluzív Himnusz zsebnaptárat kedvező áron, mindössze 1 490 Ft-ért (+990 Ft csomagolási és postaköltség).

Amennyiben a naptár nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indokolás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti, ekkor annak árát visszatérítjük, ha azt már kifizette.