A 20. századi magyar történelem egyik legjelentősebb eseménye

Színtiszta ezüstből készült emlékérmen

Az 1956. október 23-án kitört forradalom és az azt követő szabadságharc a szovjet mintán alapuló rendszer eltörlését és a demokrácia kikiáltását tűzte zászlajára. A forradalom ugyan elbukott, de a szabadság napjainak emléke reményt adott a rendszer ellenfeleinek és erkölcsi erőt a rendszerváltás híveinek.

A forradalom hősei nem hiába áldozták életüket, még ha a megtorlás éveiben úgy is tűnt. Példát mutattak a világnak bátorságból, elszántságból és hazaszeretetből. 1956 története - a mi történetünk - a mai magyar demokrácia egyik legfontosabb hagyománya.
 

FOTO: FORTEPAN / Nagy Gyula 

Az emlékérem 1956 eseményeinek és a forradalom hőseinek állít emléket. A lenyűgöző érem a fennkölt témához méltó, kivételes tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A színtiszta ezüstből (Ag 999/1000) készült
 • díszítettségét a legkiválóbb verdei minőség emeli ki, melynek köszönhetően az érem elő- és hátlapi mintázata a legapróbb részletekig kirajzolódik a tükörfényes háttéren. 

1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem a magyar nemzet történetének sorsdöntő pillanatait megörökítő Nemzetünk Forradalmai kollekció első eleme. A gyűjtemény előfizetőjeként az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérem 50%-os kedvezménnyel, mindössze 6 495 Ft-ért lehet az Öné.

Tulajdonságok
Anyag:
Színtiszta ezüst
Átmérő:
34 mm
Súly:
15 g
Minőség:
Tükörveret
Limitáció:
15 000 teljes kollekció
Előlap:
Forradalmárok
Közös hátlap:
Láncot kettévágó kard
Éremművész:
Fritz Mihály
Kizárólagos forgalmazó:
Magyar Éremkibocsátó Kft.

Nemzetünk forradalmai

Csillapíthatatlan vágy a szabadság iránt

Hazánk fordulatokban gazdag, ám megpróbáltatásokkal sújtott történelme kiválóan példázza a magyarság legfőbb erényeit: a határtalan hazaszeretetet, bátorságot és elszántságot. Az elmúlt századok 6 sorsfordító forradalma előtt tiszteleg ez a színtiszta ezüst emlékérmeket felvonultató Nemzetünk forradalmai kollekció.

Lenyűgöző kidolgozottság és a legkiválóbb minőség kombinációja

A gyűjtemény egyedülállóságát fokozza, hogy kizárólag a Magyar Éremkibocsátó Kft. kínálatában szerepel, ráadásul szigorúan korlátozott példányszámban: világszerte mindössze 15 000 teljes sorozat érhető el.

A 6 kivételes emlékérmet felvonultató sorozat felidézi:Magyar Éremkibocsátó Kft. - Nemzetünk forradalmai kollekció
 
 • az 1848-49-es forradalom és szabadságharc,
 • az 1956-os forradalom,
 • az Őszirózsás forradalom,
 • a Rákóczi szabadságharc,
 • a Dózsa-felkelés, és 
 • a Budai Nagy Antal-féle felkelés elszánt küzdelmeit.

 

A kollekció gyűjtése során Ön AJÁNDÉKBA kapja a következőket:

 • Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány és izgalmas kísérőlevél az érmeken felelevenített eseményekről minden numizmatikai remekműhöz
 • Tulajdonosi tanúsítvány a sorozathoz
 • Izgalmas éremtartó mappa, amely a gyűjtemény látványos bemutatását szolgálja

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Nemzetünk forradalmai kollekció

 

Igen, megrendelem a Nemzetünk Forradalmai kollekció első elemeként a színezüstből készült 1956-os forradalom és szabadságharc emlékérmet 50%-os kedvezménnyel, mindössze 6 495 Ft-ért (+ 0 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat következő érmeit minden további teendő nélkül 3-4 hetente fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 12 990 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A termék árát nem most küldöm el, azt szállításkor a postásnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen a számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem.

A kollekció zárt jellegű, 6 éremből áll. A szigorúan korlátozott példányszám a teljes, kigyűjtött kollekcióra vonatkozik, melyre a kollekció legalább egyik elemének limitált darabszáma nyújt garanciát. Bármelyik érmet visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.