Ferenc József 3 ezüst koronája egy szettben!

A 19. századi Európa meghatározó alakjának eredeti ezüst érméit hoztuk el Önnek. Ferenc József, osztrák császár és egyben magyar király uralkodása során Ferenc Jóskává szelídült, személye a Monarchia-béli Magyarország virágkorának szimbólumává vált.

Az Osztrák-Magyar Monarchia aranyalapú forintja után 1892-ben kezdték verni az új aranyalapú pénzt, a koronát. A kisebb címletek, így az egy-, két- és ötkoronások ezüstből készültek. A mindennapi forgalomba szánt magyar ezüst koronák előlapján Ferenc József babérkoszorús portréja látható. A hátlapra a Magyar Királyság Szent Koronája került.

Miben rejlik a 3 érméből álló szett különlegessége?

  • Impozáns méretű érmék: 23, 27 és 36 milliméteres átmérők, melyek 5, 10 és 24 grammos tömeggel párosulnak.
  • Az elő- és hátlapok motívumai nagyszerűen kivehetők, a feliratok szépen olvashatók, a koronákat a kopásoktól és sérülésektől sikerült megóvni.
  • Az előlapon a legendás császárkirály babérkoszorús portréja látható, a hátoldalon a Magyar Királyság középcímere, melyet angyalok tartanak.
  • Az egy- és kétkoronások 835/1000-es, az ötkoronás 900/1000-es magas tisztaságú ezüstből kerültek kibocsátásra.
  • AJÁNDÉK Eredetiséget Igazoló Tanúsítvánnyal és képes kiadvánnyal kézbesítjük Önnek!

Szerezze meg modernkori pénzverésünk kiemelkedő érméit!

Tulajdonságok
Anyag:
Történelmi ezüst
Minőség:
Kitűnő / nagyon szép
Súly:
5 - 10 - 24g
Átmérő:
23 - 27 - 36mm
Kibocsátva:
érménként változó
Kibocsátó:
Magyar Királyság
Névérték:
1 korona - 2 korona - 5 korona
Limitáció:
Természeténél fogva korlátozott

Igen, megrendelem Ferenc József egy-, két- és ötkoronás ezüst érméjéből álló szettet kedvező áron, 59 900 Ft-ért (+990 Ft csomagolási és postaköltség). Az érmék mellé ajándékba kapom az Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és a tájékoztató kiadványt.

Jelenlegi vásárlásom nem jár további kötelezettséggel. A terméket a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldhetem. A termék ára online, vagy szállításkor a futárnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen, a számla kiállításától számított 21 napon belül fizetendő.