Több mint 80 év után ismét hazánk ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Ismerje meg a katolikus hitvilág egyik legfontosabb eseményének célkitűzését cikkünkből!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus legfőbb célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia. Ez nem más, mint egy liturgikus keresztény szertartás, amelyen Jézusnak a kenyérről és borról az utolsó vacsorán mondott szavait és cselekedeteit elevenítik fel. Ezáltal megvalósulhat a katolikus hívek hitbéli és tudásbéli megerősítése.

A katolikus világesemény középpontjában tehát a kenyér és a bor színe alatt jelen lévő Jézus Krisztus áll, innen is eredeztethető a rendezvénysorozat mottója:

„Találkozz Jézussal Budapesten!”


Hazánk kiemelkedő lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa a magyar kultúra hagyományait, a magyar történelmi örökséget és a kereszténység több mint ezeréves jelenlétét a Kárpát-medencében.

A 2021. szeptember 5–12. között zajló egyhetes rendezvény programkínálatában szabadtéri szentmisék, koncertek, kiállítások, előadások, tanúságtételek, történelmi városnézés, családi programok és filmfesztivál is fellelhetőek. Az esemény fénypontja a Hősök terén megrendezésre kerülő Statio orbis, azaz az ünnepi zárómise, melyet Ferenc pápa vezet majd.


A kivételes esemény tiszteletére szeretnénk kedves Olvasóink figyelmébe ajánlani katolikus témájú termékeinket. Kellemes böngészést és vásárlást kívánunk!

12 apostol kollekció - Péter apostol emlékérem

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Jézus Krisztus tanítványai színezüst érmeken

Szűz Mária 24 karátos arany érmen

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Szűz Mária 24 karátos arany érmen

II. János Pál pápai gyűrűje - A híres halászgyűrű replikája

Magyar Éremkibocsátó Kft. - II. János Pál yűrűjének replikája

Magyar Szentek kollekció - Szent László emlékérem

Magyar Éremkibocsátó kft. - Szent László érem színarannyal bevonva