Arany 10 koronás az Osztrák-Magyar Monarchiából!

Több mint 100 éves, eredeti történelmi arany érme

Nagy örömünkre szolgál, hogy felkínálhatjuk Önnek a Ferenc József érméinek egy kivételes darabját: a több mint 100 évvel ezelőtt kibocsátott I. Ferenc József arany 10 koronást. A páratlan arany érmét a Habsburg-ház egyik leghíresebb uralkodója, I. Ferenc József bocsátotta ki 1892 és 1916 között.

Mi teszi az arany érmét igazán különlegessé?

 • Arany korona az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből
 • Hivatalos fizetőeszköz volt több mint 100 évvel ezelőtt
 • Akár a világhírű uralkodó is kezében tarthatta az érmét
 • Magas tisztaságú aranyból készült (Au 900/1000)
 • Történelmi jellegéből adódóan az érme elérhetősége korlátozott

A kiegyezést követő közel 50 évet a "boldog békeidőknek" is nevezik a történelemben. Ebben az időszakban uralkodott I. Ferenc József és felesége Sissi hercegnő. Magyarország és azon belül is Budapest soha nem látott fejlődésen ment keresztül ebben a félévszázadban.

Váljon büszke tulajdonosává az ajándékokkal gazdagított Arany Századok kollekciónak!

Tulajdonságok
Anyag:
Arany (Au 900/1000)
Névérték:
10 korona
Átmérő:
19 mm
Súly:
3,39 gramm
Előlap:
Az oszták kétfejű sas, mellén az osztrák kiscímer
Hátlap:
I. Ferenc József jobbra forduló portréja
Kibocsátó:
Osztrák-Magyar Monarchia
Kibocsátás ideje:
1892-1916

Arany századok

Eredeti történelmi arany érmék az elmúlt századokból

I. Ferenc József 10 koronás arany érméje egy káprázatos gyűjtemény, az Arany Századok sorozat nyitó darabja. A kollekció a 19-20. század legnevesebb uralkodóinak és birodalmainak eredeti arany érméit gyűjti csokorba, melyek történelmi jellegükből adódóan csupán korlátozott számban érhetőek el a numizmatikai piacon.

A gyűjtemény számos becses érmeritkaságot tartalmaz, úgymint az Európa egyik leggyönyörűbb érméjeként ismert III. Napóleon 5 frankost, amely a Francia Császárság egy ikonikus darabja, vagy mint II. Oszkár svéd király 5 koronását. Egy a numizmatika rajongói által hőn keresett brit fél sovereign érme is megtalálható a különleges szériában.

A kollekció gyűjtése során Ön az alábbi exkluzív kiegészítőket AJÁNDÉKBA kapja:

 • Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és a kibocsátási paramétereket jelölő réztáblát az érmék mindegyikéhez
 • A magyar arany pénzek történetét bemutató, képes ismertető anyagot díszhengerben
 • Professzionális nagyítót a kifinomult részletek tökéletes megtekinthetősége érdekében
 • Névre szóló Tulajdonosi Tanúsítványt
 • Exkluzív gyűjtői albumot a tanúsítványok tárolására
 • Elegáns fából készült gyűjtői díszdobozt

A páratlan sorozat előfizetőjeként az első elemet, az I. Ferenc József 10 koronás történelmi arany érmét kedvező áron, 129 990 Ft-ért szerezheti meg. A kollekció következő érméit minden további teendő nélkül, havonta fogjuk elküldeni Önnek, darabonként 129 990 Ft-os kedvező áron (+ 1990 Ft csomagolási és postaköltség) Amennyiben az érmék bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indokolás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is a letűnt korok történelmi kincseit felsorakoztató gyűjtemény büszke tulajdonosaként üdvözölhetjük!

Igen, megrendelem az Arany Századok kollekció első elemeként a Ferenc József 10 koronás (1892-1916) történelmi arany érmét kedvező áron, 129 990 Ft-ért (+ 1990 Ft csomagolási és posta költség). A sorozat következő darabjait minden további teendő nélkül, havonta fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 129 990 Ft-ért (+ 1990 Ft csomagolási és postaköltség). A termék árát nem most küldöm el, azt szállításkor a postásnak vagy a termékhez csatolt fizetési szelvényen a számla kiállításától számított 21 napon belül kell befizetnem.

Amennyiben az érmek bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a vonatkozó jogszabályok szerint Önt indokolás nélküli elállási jog illeti meg, és a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti a Magyar Éremkibocsátó Kft. részére. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondható a kollekció gyűjtése.