A Magyar Királyság első arany koronája!

Több mint 100 éves, eredeti történelmi arany érme

Nagy örömünkre szolgál, hogy felkínálhatjuk Önnek a Magyar Királyság pénztörténetének egy kivételes darabját: a több mint 100 évvel ezelőtt kibocsátott I. Ferenc József arany 10 koronást. A páratlan arany érmét az Osztrák-Magyar Monarchia egyik leghíresebb uralkodója, I. Ferenc József bocsátotta ki 1892 és 1915 között.

Az érme igazi kuriózumnak tekinthető mind a gyűjtők, mind pedig a történelem szerelmesei számára. A történelmi érmék értékét nem pusztán aranytartalmuk határozza meg, hanem a piacon való hozzáférhetőségük mértéke, az érmék kibocsátásának minősége, valamint az adott korszak által vallott értékek is. 

Miben rejlik az érme különleges értéke?

 • A Magyar Királyság első arany koronája
 • Hivatalos fizetőeszköz volt több mint 100 évvel ezelőtt
 • Akár a világhírű uralkodó is kezében tarthatta az érmét
 • Ikonikus nemzeti szimbólumok díszítik az érme elő- és hátlapját
 • Magas tisztaságú aranyból készült (Au 900/1000)
 • Történelmi jellegéből adódóan az érme elérhetősége korlátozott

Az I. Ferenc József 10 koronás arany érme egy egyedülálló sorozat, az Arany Századok kollekció nyitó darabja. A gyűjtemény a világ nagyhatalmú birodalmainak eredeti arany pénzérméit gyűjti csokorba. Az érmék elérhetősége a történelmi jellegükből adódóan korlátozott.

Éljen a lehetőséggel, mielőbb adja le megrendelését a Magyar Királyság első arany koronájának eredeti példányára! 

Leírás
Anyag:
Arany (Au 900/1000)
Kibocsátó:
Osztrák-Magyar Monarchia
Időszak:
1892-1915
Súly:
3,39 gramm
Átmérő:
19 mm
Névérték:
10 korona
Előlap:
Magyar Királyság címere két angyal között
Hátlap:
I. Ferenc József királyi palástban, koronázási jelvényeinkkel

Arany századok

Eredeti történelmi arany érmék az elmúlt századokból

I. Ferenc József 10 koronás arany érméje egy káprázatos gyűjtemény, az Arany Századok sorozat nyitó darabja. A kollekció a 19-20. század legnevesebb uralkodóinak és birodalmainak eredeti arany érméit gyűjti csokorba, melyek történelmi jellegükből adódóan csupán korlátozott számban érhetőek el a numizmatikai piacon.

A gyűjtemény számos becses érmeritkaságot tartalmaz, úgymint az Európa egyik leggyönyörűbb érméjeként ismert III. Napóleon 5 frankost, amely a Francia Császárság egy ikonikus darabja, vagy mint II. Oszkár svéd király 5 koronását. Egy a numizmatika rajongói által hőn keresett brit fél sovereign érme is megtalálható a különleges szériában.

A kollekció gyűjtése során Ön az alábbi exkluzív kiegészítőket AJÁNDÉKBA kapja:

 • Magyar Éremkibocsátó Kft. - Arany Századok kollekció kiegészítőiEredetiséget Igazoló Tanúsítványt és a kibocsátási paramétereket jelölő réztáblát az érmék mindegyikéhez
 • Professzionális nagyítót a kifinomult részletek tökéletes megtekinthetősége érdekében
 • Numizmatikai kesztyűt
 • Névre szóló Tulajdonosi Tanúsítványt
 • Exkluzív gyűjtői albumot a tanúsítványok tárolására
 • Elegáns fából készült gyűjtői díszdobozt
 • Értékes numizmatikai könyvet „A magyar fémpénzek feliratai és címerei” címmel

 

A páratlan sorozat előfizetőjeként az első elemet, az I. Ferenc József 10 koronás történelmi arany érmét kedvező áron, 78 990 Ft-ért szerezheti meg. A kollekció következő érméit minden további teendő nélkül, havonta fogjuk elküldeni Önnek, darabonként 78 990 Ft-os kedvező áron (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). Ne feledje, hogy Önt semmiféle vásárlási kötelezettség nem terheli. Amennyiben az érmék bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti azt Társaságunk részére.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is a letűnt korok történelmi kincseit felsorakoztató gyűjtemény büszke tulajdonosaként üdvözölhetjük!

Igen, megrendelem az Arany Századok kollekció első elemeként a Ferenc József 10 koronás (1892-1915) történelmi arany érmét kedvező áron, 78 990 Ft-ért (+0 Ft csomagolási és posta költség). A sorozat következő darabjait minden további teendő nélkül, havonta fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 78 990 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat első eleme átvételkor a postásnak fizetendő, a további érmék árát az azokkal együtt kézbesített számla kiállításától számított 14 napon belül kell befizetnem. 

A kollekció nyitott jellegű, azaz előre meg nem határozott számú elemből áll. Bármelyik érmét visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.