A Magyar Királyság első arany koronája!

Több mint 100 éves, eredeti történelmi arany érme

Nagy örömünkre szolgál, hogy felkínálhatjuk Önnek a Magyar Királyság pénztörténetének egy kivételes darabját: a több mint 100 évvel ezelőtt kibocsátott I. Ferenc József arany 10 koronást. A páratlan arany érmét az Osztrák-Magyar Monarchia egyik leghíresebb uralkodója, I. Ferenc József bocsátotta ki 1892 és 1915 között.

 • A Magyar Királyság első arany koronája
 • Hivatalos fizetőeszköz volt több mint 100 évvel ezelőtt
 • Akár a világhírű uralkodó is kezében tarthatta az érmét
 • Ikonikus nemzeti szimbólumok díszítik az érme elő- és hátlapját
 • Magas tisztaságú aranyból készült (Au 900/1000)
 • Történelmi jellegéből adódóan az érme elérhetősége korlátozott

FIGYELEM!

I. Ferenc József arany 10 koronása jelenleg nem elérhető kínálatunkban. Mivel ajánlatunkat nagy érdeklődés övezte, így a több mint 100 éves érméből fennálló készletünk ideiglenesen elfogyott.

Magyar Éremkibocsátó Kft. - Előrendelés rögzítése

Tulajdonságok
Anyag:
Arany (Au 900/1000)
Névérték:
10 korona
Átmérő:
19 mm
Súly:
3,39 gramm
Előlap:
Magyar Királyság címere két angyal között
Hátlap:
I. Ferenc József királyi palástban, koronázási jelvényeinkkel
Kibocsátó:
Osztrák-Magyar Monarchia
Kibocsátás ideje:
1892-1915

Arany századok

Eredeti történelmi arany érmék az elmúlt századokból

I. Ferenc József 10 koronás arany érméje egy káprázatos gyűjtemény, az Arany Századok sorozat nyitó darabja. A kollekció a 19-20. század legnevesebb uralkodóinak és birodalmainak eredeti arany érméit gyűjti csokorba, melyek történelmi jellegükből adódóan csupán korlátozott számban érhetőek el a numizmatikai piacon.

A gyűjtemény számos becses érmeritkaságot tartalmaz, úgymint az Európa egyik leggyönyörűbb érméjeként ismert III. Napóleon 5 frankost, amely a Francia Császárság egy ikonikus darabja, vagy mint II. Oszkár svéd király 5 koronását. Egy a numizmatika rajongói által hőn keresett brit fél sovereign érme is megtalálható a különleges szériában.

A kollekció gyűjtése során Ön az alábbi exkluzív kiegészítőket AJÁNDÉKBA kapja:

 • Eredetiséget Igazoló Tanúsítványt és a kibocsátási paramétereket jelölő réztáblát az érmék mindegyikéhez
 • A magyar arany pénzek történetét bemutató, képes ismertető anyagot díszhengerben
 • Professzionális nagyítót a kifinomult részletek tökéletes megtekinthetősége érdekében
 • Numizmatikai kesztyűt
 • Névre szóló Tulajdonosi Tanúsítványt
 • Exkluzív gyűjtői albumot a tanúsítványok tárolására
 • Elegáns fából készült gyűjtői díszdobozt
 • Értékes numizmatikai könyvet

A páratlan sorozat előfizetőjeként az első elemet, az I. Ferenc József 10 koronás történelmi arany érmét kedvező áron, 78 990 Ft-ért szerezheti meg. A kollekció következő érméit minden további teendő nélkül, havonta fogjuk elküldeni Önnek, darabonként 78 990 Ft-os kedvező áron (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). Ne feledje, hogy Önt semmiféle vásárlási kötelezettség nem terheli. Amennyiben az érmék bármelyike nem teljesíti előzetes várakozásait, a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti azt Társaságunk részére.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is a letűnt korok történelmi kincseit felsorakoztató gyűjtemény büszke tulajdonosaként üdvözölhetjük!

Igen, megrendelem az Arany Századok kollekció első elemeként a Ferenc József 10 koronás (1892-1915) történelmi arany érmét kedvező áron, 78 990 Ft-ért (+0 Ft csomagolási és posta költség). A sorozat következő darabjait minden további teendő nélkül, havonta fogom kézhez kapni kedvező áron, darabonként 78 990 Ft-ért (+ 990 Ft csomagolási és postaköltség). A sorozat első eleme átvételkor a postásnak fizetendő, a további érmék árát az azokkal együtt kézbesített számla kiállításától számított 21 napon belül kell befizetnem. 

A kollekció nyitott jellegű, azaz előre meg nem határozott számú elemből áll. Bármelyik érmét visszaküldhetem az átvételtől számított 14 napon belül. Telefonon vagy az arról szóló írásos nyilatkozat elküldésével bármikor lemondhatom a kollekció gyűjtését.